Her kneler Skjelbred og Jarstein i sympati med amerikanske fotballspillere

Satte seg på kne i solidaritet med protestene i USA.

Publisert Publisert

Spillerne på banen og benken gikk ned på kne før dagens kamp mot Schalke. Foto: NTB Scanpix

Debatten rundt protestene under sportsarrangement i USA har vært heftige den siste tiden. I forrige uke gikk visepresident Mike Pence fra kampen mellom San Francisco 49ers og Indianapolis Colts etter at enkelte av spillerne valgte å knele under nasjonalsangen.

Les også

Donald Trump «stolt» etter at USAs visepresident forlot NFL-kamp i protest

Lørdag var Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein med på den første protesten av samme karakter i europeisk fotball. Alle de elleve spillerne på banen, og hele benken gikk ned på kne foran kampen på Olympiastadion mot Schalke.

– Vi gjorde det for å vise at vi er mot rasisme, sier Rune Almenning Jarstein i en sms til Adresseavisen etter kampen.

Klubben bekrefter protesten i sosiale medier:

Les også

Her når protestene nye høyder. Trumps svar: – Den høyeste buingen jeg har hørt

Protesten var i solidaritet med idrettsutøverne som gjør det samme i USA. Den tidligere San Francixso 49-ers-spilleren Colin Kaepernick startet i fjor, som en protest mot brutaliteten hos politiet. Flere og flere ble med på proteste.

I det siste har det også vært en protest mot president Donald Trump. Presidenten har krevd at alle skal stå under nasjonalsangen, og har oppfordret klubbene om å gi spillere som kneler sparken. Han mener at spillerne som kneler viser for lite respekt for det amerikanske flagget.

Hertha tapte kampen 0–2, etter scoring av Leon Goretzka og Guido Burgstaller. Begge de to nordmennene spilte hele kampen.

Publisert