Varsler nytt buss-møte etter Tour de Ski

<p>Oppvask mellom landslagsledelsen og Northugs manager i kveld.</p>

Tour de Ski 2012/13 OberhofEtter endt jaktstart andre dag av Tour de Ski går Petter Northug til sin private bus sammen med manager Lars Gilleberg.Foto: Mariann Dybdahl 30.12.12
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

TOBLACH (adressa.no): Etter Tour de Ski-sprinten i Sveits meldte adressa.no at Petter Northug ikke fikk bruke sin mye omtalte luksusbuss. Årsaken var smittefare etter at hans manager Lars Gilleberg hadde sår hals.

Bussen står nå på skistadion i Toblach, hvor det i morgen er ny etappe i Tour de Ski. Dagbladet meldte tidligere i dag at Northug, til tross for at bussen i dag ble desinfisert, ble oppfordret av landslagsledelsen til ikke å sove i bussen i natt, slik hans opprinnelige plan var.

— Bussen er stengt

Det liker hans manager Lars Gilleberg meget dårlig. I kveld var det oppvaskmøte mellom landslagssjef Vidar Løfshus og Gilleberg i Toblach.

— Ståa er at bussen er stengt, på grunn av medisinsk smittefare. Jeg har pratet med Vidar og vi har rensket opp. Det vil bli en evaluering av dette i etterkant av Tour de Ski, sier Gilleberg til adressa.no.

Han er tydelig på at han mener bussen nå er klar til bruk for Northug.

(Saken fortsetter under bildet)

Luksusbuss: Petter Northugs mye omtalte luksusbuss er nå stengt på grunn av smittefare. Foto: Mariann Dybdahl

— Enige om å være uenige

— Jeg og Vidar er enige om å være uenige. Jeg mener at bussen kan brukes, han mener det motsatte. Jeg skal påpeke at jeg ikke er lege, sier Gilleberg, som mener det er tatt en for rask beslutning fra landslagsledelsen.

Han sier at det var Petter Northugs plan å overnatte i bussen i natt. I stedet sover han på hotell sammen med de andre norske løperne.

- Små marginer

— Jeg og Vidar er enige om en ting, det er at det viktigste er å vinne Tour de Ski og det er det vi skal bruke kreftene på.

- Kan en slik krangel ha betydning for utfallet?

— Jeg tror ikke det har så veldig stor betydning, men det er små marginer. Vi må ta en evaluering i ettertid. Hvis du ikke tør å utfordre systemet, kommer du ingen vei, sier Gilleberg.

Landslagssjef Vidar Løfshus avviser at det er snakk om noen krangel.

— Jeg har snakket med Lars og vi er godt på bølgelengde. Vi evaluerer alt vi har gjort. Jeg tror dette først og fremst handler om at vi kommunisert litt dårlig. Det er ikke noe krangling, men bare uenighet om sak, sier landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no - og legger til:

— Ingenting er bedre enn at vi blir utfordret.

Publisert: