Huseklepp sikret Brann årets første bortepoeng

...men bergenserne var heldige som unngikk tap på Hønefoss.

Bergenseren Mats André Kaland gjorde livet surt for Brann. Her stanger han inn utligningen.
  • Thomas Nyström
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Hønefoss — Brann 1-1:

HØNEFOSS: Med en rekke på seks strake bortetap, og stempel på seg som Europas dårligste bortelag, var det knyttet stor spenning til om Brann endelig skulle kapre poeng på bortebane.

Med Huseklepps tidlige scoring så det lyst ut for en etterlengtet borteseier, og selv om bergenseren Mats André Kaland headet inn utligningen, var det viktig for rødtrøyene å endelig få et slutt på bortemarerittet.

Kaland har selv aldri spilt for Brann, men legger ikke skjul på at det betyr litt ekstra å score mot hjembyens store lag.

— Det er alltid artig å score. Mot brann er det kanskje enda artigere, sier Kaland til TV 2 etter kampen.

Kaland mener imidlertid at Hønefoss hadde fortjent seieren.

— Jeg synes vi er mye bedre enn dem. Det er merkelig at vi ikke tar tre poeng, sier Kaland.

Brann-trener Rune Skarsfjord var fornøyd med sesongens første poeng på fremmed gress.

— Isolert sett var dette veldig viktig for oss å ta dette poenget. Nå kan vi slippe ned skuldrene litt, og dette gir oss ekstra selvtillit frem mot neste kamp borte mot Start, sier Skarsfjord.

Gikk ut som på hjemmebane

Det kunne allerede fra avspark se ut som om Brann hadde bestemt seg for å spille slik de gjør på hjemmebane. Med Huseklepp og Finne helt på topp, samtidig som kantspillerne la seg relativt høyt i banen, var det rødtrøyene som styrte spillet de første kvarteret.

Og den første store sjansen lot ikke vente lenge på seg. Sævarsson og Asker kombinerte nydelig på høyrekanten. Inne foran mål gikk ballen frem og tilbake før Huseklepp avsluttet like utenfor fra 5-6 meters hold.

Tidlig ledermål

Men bergensernes stjernespiss måtte riste av seg skuffelsen raskt, for allerede minuttet etter fikk han alle sjansers mor servert av Steve Clark.

Arnor Adalsteinsson rotet bort ballen til Bård Finne rett foran eget mål, og stortalentet fyrte avgårde et skudd fra 18 meter. Steve Clark klarte ikke holde, og der var selvsagt Erik Huseklepp frempå og satte inn returen rett foran de tilreisende Brannsupporterne.

— Jeg så at Finne gikk for skudd, og da var det bare å være klar for returen,forteller Huseklepp, som i likhet med treneren var lykkelig over å slippe maset om tapsrekken fremover.

— Dette var vel et "pressepoeng", smilte spissen foran pressekorpset etter kampen.

Gjestene tok dermed ledelsen allerede etter syv minutters spill, til den tallrike fansens elleville glede.

Barmen igjen i fokus hos fansen

Den samme fansen hadde for øvrig med seg et stort banner med påskriften «Ingen er større enn klubben». Trolig myntet på unggutten Bård Finne, som ikke vil forlenge kontrakten med Brann. Det ble også tydelig buet på Finne når lagene ble presentert.

Rett etter scoringen ble Brann noe mer avventende i sin fremtreden, og det lot ikke hjemmelaget gå upåaktet hen. Laget ble flyttet høyere opp, og med et vedvarende ettertrykk, lå det utligning i lufta.

Bergenser utlignet

Og på en corner skulle det skje.

Piotr Leciejewski bommet på en inngripen, og Kristjan Ørn Sigurdsson brassesparket ballen mot mål fra straffemerket. På veien sto bergenseren Mats Andre Kaland og styrte ballen videre inn i nettet.

Utligningen var et faktum, og lagene var like langt.

Hønefoss fikk nå blod på tann, tilrev seg initiativet i oppgjøret, og spilte seg raskt til flere gode muligheter.

Brann ble i denne perioden spilt lave, og hadde sin fulle hyre med å rense unna foran egen kasse.

- Vi spilte oss inn i stressende situasjoner, og måtte etter hvert gjøre formasjonsendringer for å komme inn i kampen igjen , forteller Skarsfjord.

Leciejewski med superredning

Og etter drøye halvtimen måtte sisteskansen Piotr Leciejewski virkelig ta frem sine aller ypperste kvaliteter, for nå ventet et frispark fra kanonskytteren Aleksander Solli. Solli tok to skritts tilløp og knallet til så hardt og velplassert at alle på stadion var klare til å juble for ny scoring. Men Leciejewski ville det annerledes, og serverte en gedigen praktredning som veide opp for bommen på baklengsmålet.

Badji i trøbbel

En smule dramatikk oppsto når Stephane Badji fem minutter før hvilen taklet finnen Kolehmainen. Tilsynelatende var han først på ballen, men dommer Tom Harald Hagen dømte ikke bare frispark for Hønefoss, han ga også gult kort til Badji, noe som gjorde Brannspilleren aldeles rasende. Muligens kom kortet på grunn av protester, for to lagkamerater måtte bruke alt de hadde av muskler for å unngå at Badji snakket på seg et rødt kort i den situasjon.

Rett før dommer Hagen blåste til pause var Huseklepp nær ved å bli tomålsscorer, når han forsøkte å curle ballen opp i lengste hjørne fra kanten av sekstenmeteren. Steve Clark strakk seg det han kunne, og fikk slått til corner.

Var det underholdende og jevnspilt de første 45 min, ble det ikke like sjanserikt i 2. omg. Men nerve i kampen var det nok av, og mens spillet bølget frem og tilbake begynte begge lags supportere å bite negler. Det var tydelig at ingen av lagene ville tape dette, og kanskje var det bakgrunnen for at det nå ikke satset like helhjertet fremover fra noen av lagene.

Tvilsom dommeravgjørelse

10 minutter før slutt tok det så helt av blant hjemmefansen. Vendelbo går høyest på en corner, og stanger ballen i mål, etter at Leciejewski igjen hadde bommet på en utboksing. Men dommer Hagen ser noe som bare burvokteren kan si seg enig i, og dømmer frispark mot Vendelbo. En tvilsom avgjørelse, som ikke uventet påkalte sterke reaksjoner på tribunene.

— Han rygget inn meg, så den var soleklar. Akkurat det samme skjedde ved baklengsmålet, men da blåste ikke dommeren,sa Leciejewski etter kampen.

På overtid presset hjemmelaget hardt på for et seiersmål.

- Det er så klart surt at vi ikke får med oss tre poeng her i dag. Men spiller vi slik fremover, blir det mange seire utover høsten. Jeg er svært begeistret over aggressiviteten i dag, og i tillegg var vi veldig gode med ball , mente vikarierendeHBK-lagleder Pål Arne Johansen.

Men kampen rinner ut med en scoring til hvert lag. Brann er kvitt det verste av bortespøkelset, mens Hønefoss tar viktig poeng i kampen for å holde seg unna nedrykksstriden.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering