Orlov-hattrick sørget for etterlengtet Brann-seier mot Ranheim

Etter to skuffende bortekamper fikk Brann endelig noe å juble for.

Jakob Orlov og Brann fikk en etterlengtet opptur med seier mot Ranheim.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Man kan si hva man vil om Branns sesongstart, men resultatene hjemme på Brann Stadion kan ingen ta dem på.

Mot Ranheim fulgte rødtrøyene opp seieren over Strømmen, og sikret seg sin andre trepoenger for sesongen. Dermed står Brann med full pott på sine to første hjemmekamper – til tross for at publikumstallet igjen var lavere enn budsjettert.

Fredrik Haugen ga Brann tidlig ledelse, som raskt ble utliknet av Ranheims Torgil Gjertsen – med god hjelp av Brann-keeper Kenneth Udjus. Brann svarte umiddelbart ved Jakob Orlov, som økte ledelsen tidlig i annen omgang. Helten fra Jerv-kampen ble igjen kampens store spiller, og sikret seg et hattrick drøye kvarteret før slutt.

Fartsfylt åpning

De få tilskuerne som møtte opp fikk tidlig noe å juble for. Bare ni minutter var spilt da Kristoffer Larsen bestemte seg for å sette fart langs kanten. Etter å ha mislyktes med å finne Erik Huseklepp, fikk askøyværingen en ny sjanse. Den påfølgende pasningen til Fredrik Haugen var perfekt, og midtbanespilleren fikk en enkel jobb med å sende Brann i ledelsen.

Men ingen lykkerus kan vare evig, i alle fall ikke på Brann Stadion. Helt ut av ingenting fikk Torgil Gjertsen plutselig gli gjennom Brann-forsvaret som varmt kniv i smør. Da han hadde kommet seg langt nok inn i sekstenmeteren, løsnet han et skudd som tilsynelatende var helt ufarlig. Men en særdeles klønete Kenneth Udjus i Brann-målet mistet ballen mellom beina og i mål.

En keepertabbe av ekte Youtube-format. Etter femten spilte minutter var bortelaget à jour.

Brann ledet til pause

Det skulle bli en underholdende første halvdel av første omgang, der målene kom tettere enn vårregnet på Stadion. Bare syv minutter etter utlikningen sto jubelen plutselig i taket i igjen. En klarering fra Are Tronseth traff Huseklepp i ryggen og endte opp som strålende assist. Jakob Orlov plukket nemlig opp den frie ballen, og satte den sikkert forbi Andreas Lindberg i Ranheim-målet.

Brann var igjen i ledelsen. Denne gangen klarte de å holde på den lenger – faktisk helt til pause. Lagene gikk i garderobene på stillingen 2-1. Ranheim åpnet friskest i den andre omgangen. Bare få minutter etter at kampen var satt i gang igjen fikk Robert Stene en kjempemulighet til å sette trøndernes andre. Men en svak heading og gode reflekser fra Udjus sørget for at Brann fortsatt var i ledelsen.

Orlov-dobbel

Den skulle de øke bare tre minutter senere. En godt slått dødball landet på hodet til Jonas Grønner, som fikk headet videre til Orlov. Svensken klarte så vidt å få luggen på ballen, men det var nok til å sette keeper Lindberg ut av spill. Orlovs andre for kvelden sørget for 3-1 til hjemmelaget.

Etter scoringen var Brann nærmere 4-1 enn Ranheim var en redusering. 76 minutter inn i kampen fikk Orlov en megasjanse til å bli hattrick-helt. Men en helt briljant redning av Ranheims Lindberg hindret svenskens heading.

Men Orlov skulle få sin revansje like etter. Spissen gjorde det meste på egenhånd, da han dro seg inn i sekstenmeteren og satte inn sitt tredje for kvelden. Vips var Orlov toppscorer i 1. divisjon med like mange mål som Sandnes Ulfs Pontus Engblom. Begge de svenske spissene står med fire mål etter fem serierunder.

Helt på tampen fikk også Brann-supporterne endelig se Emil Hansson i aksjon i en seriekamp for Brann. Jubelen unggutten mottok var enkel å tolke: dette øyeblikket har bergenserne ventet på.

Publisert: