Næss maste seg til spissplassen

Og takket for sjansen med et perlemål.

Viktig seier: Simen Næss scoret 2-0-målet og bidro sterkt til at Nest-Sotra tok tre poeng mot Fredrikstad. Foto: Cicilie S. Andersen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Simen Næss (25) har hatt en god sesong i 1. divisjon, men han har ikke fått spille der han liker seg aller best – som midtspiss. I søndagens kamp mot Fredrikstad var Næss derimot flyttet fra kanten til midten i Nest— angrepet. Der kom han til en rekke sjanser, og til slutt fikk han også uttelling. I det 58. minutt dro den eksplosive lysluggen seg fri og skrudde ballen rundt Fredrikstad- keeper Jon Masalin og helt opp i vinkelen.

— Fantastisk deilig å se den gå inn. Jeg har stått og terpet mye på det denne uken, så det gikk bare på instinkt. Jeg gleder meg til å se scoringen igjen, smiler Næss.

Spurte pent

Når han omsider fikk sjansen som midtspiss, er det ikke helt tilfeldig. Næss har nemlig uttrykt et klart ønske om det overfor trener Ruben Hetlevik. Før Fredrikstad- kampen fant sistnevnte ut at det var på tide å lytte. Steffen Lie Skålevik ble flyttet ut på høyresiden, slik at Næss fikk plass sentralt.

— Jeg har spurt lenge etter en sjanse i midten. Jeg er egentlig spiss, men er blitt mer vant til å spille kant etter hvert. Det går greit, jeg skal ikke gjøre krav på noen plass. Men jeg hadde lyst på en sjanse, og den fikk jeg nå.

Selv om Næss takket for muligheten med scoring, kan ikke trener Hetlevik love at han har funnet ny posisjon til Næss.

— Simen har lyst å være midtspiss, og har av og til spurt meg fint om å få lov til det. Noen ganger kan det være riktig å bruke ham der, andre ganger ikke. I denne kampen ville jeg gjøre det for å demme opp for Fredrikstads kantspillere. Bjarte (Haugsdal) og Steffen er litt bedre defensivt enn Simen, forklarer Hetlevik.

12 mål

Han kunne tilfreds se at Næss stadig plaget bortelagets stoppere i de 67 minuttene han spilte.

— Uansett om du bruker Simen som kant eller spiss, vet du at fyren produserer målsjanser. Det er veldig trygt for oss å vite at han er i storform for tiden. Og når han scorer, er det kun kremmerhus! flirer treneren.

Totalt 12 mål er det blitt på Næss i år, ett mer enn Skålevik.

— 12 mål er greit for å være kant. Nå håper jeg å komme opp på 15, i så fall har det vært en veldig bra sesong for min del, sier Næss.

En bra sesong må det også sies å være for Nest- Sotra, som trolig sikret plassen med disse tre poengene.

— Det skal mye til for at dette ikke går. Vi har vist at vi har noe i 1. divisjon å gjøre, og så må vi blir mer stabile til neste år. Vi kan ikke ha sånne dårlige perioder som vi har hatt, sier Næss.

- Kjempestolt

Søndag satte Kristoffer Zachariassen inn 1–0 allerede etter fire minutter, før Næss doblet etter en knapp time. Fredrikstad reduserte på tampen, men Nest sto imot trykket på tampen.

— Jeg er kjempestolt. Ikke bare fordi vi vant, men på grunn av måten vi vant på. Vi trengte en krigeseier, for å vise at vi kan gjøre det på den måten også, sier Hetlevik.

— Dette var tre veldig viktige poeng, og jeg synes vi fortjente dem. Nå har vi gitt oss selv et godt utgangspunkt før de tre siste kampene, fastslår Ørjan Hopen.

Publisert: