Skaanes følte seg tung etter vekttrening

Tung vekttrening har påvirket Kasper Skaanes. Lørdag var han tilbake med lettbent spill.

Kasper Skaanes i aksjon mot Sandnes Ulf på Brann stadion.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Brann har bokstavelig talt satset tungt på vekttrening foran årets sesong. En av dem som har opplevd fremgang som følge av styrketreningen, er Erik Huseklepp. Kasper Skaanes er derimot et eksempel på det motsatte. I år har han ofte fremstått uten den energien som i fjor gjorde ham til en hit i eliteserien. Han tror det har sammenheng med vinterens tunge bører.

– Jeg har følt meg litt tung i vinter, og jeg vil tro det er på grunn av styrketreningen. Jeg kan ikke slå det fast, men jeg vil tro det. Det er første gangen jeg har satset så mye på det. Samtidig håper jeg jo det vil gi meg en gevinst på sikt, sier Skaanes.

VIDEO: Se høydepunktene fra Brann — Sandnes Ulf

Lørdag var Kasper Skaanes tilbake i formatet Brann-fansen ønsker å se ham. Lettbeint, med ustoppelig energi og gode porsjoner frekkhet. Sammen med Fredrik Haugen var han Branns beste spiller.

Rare tester

Det kan kalles god timing, i og med at Skaanes fikk sjansen på grunn av Kristoffer Barmens nakkeskade. Rikard Norling er enig i at Skaanes gjorde sine saker bra, men brukte minst like mye tid på å understreke hvor eksepsjonelt fornøyd han er med jobben Barmen har gjort for Brann i år.

– Jeg synes Kasper sprang utrolig mye. Han åpnet opp mye for oss i 1. omgang, sammen med Fredrik Haugen. Kasper er jo viktig nå når Barmen er ute. Det har vært en bra konkurransesituasjon. Jeg synes Barmen har vært utrolig, utrolig bra for oss. Han er veldig viktig for oss fra et taktisk perspektiv, sier Norling.

– Men Skaanes spilte mer i fjor enn i år. Hva skyldes det?

– Jeg synes nok at det mer er konkurransesituasjonen mer enn noe annet som gjør at han har spilt mindre i starten av denne sesongen enn i fjor.

I vinter har Brann testet oksygenopptaket ved to anledninger. BT kjenner til at Kasper Skaanes har hatt uvanlige resultater, og at man i Brann har vært forbauset over at hans verdier ikke har lagt høyere. Dette fordi Skaanes er lett og er kjent for sin kapasitet.

– Ja, det er uvanlig. Men jeg har ikke vært bekymret, for jeg har snakket med de som sto for testene. Jeg løp fort og langt på testene, også i forhold til andre. Da føler man seg frustrert, når man har løpt lengre enn mange andre likevel ender jeg opp med lavere O2. Men jeg var visst et uvanlig tilfelle., smiler kantspilleren.

– Inn til beistene

Han sier han har beholdt selvtilliten gjennom spill med gode kamerater på Nymarksbanen. Skaanes elsker å trene, og har fortsatt med å legge inn ekstraøkter for hyggens skyld.

– Jeg har gjennom hele sesongen spilt på Nymarksbanen med kompiser. Det har gitt meg indikasjoner på at jeg fortsatt kan det jeg kunne tidligere. Jeg skal ikke legge for mye i det, det er tross alt bare litt spill med venner. Men jeg har forstått på de øktene at jeg fortsatt får til det jeg gikk til i fjor, for eksempel.

– Hvor viktig er det nå å gripe sjansen, i og med at det er skader og karantener på midtbanen?

– Jeg satt med den følelsen fredag da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle starte, at nå må jeg gripe sjansen. Jeg synes det gikk greit, jeg fikk en del baller inn til de beistene foran mål. Det holdt nesten, det var synd vi ikke fikk mål, men det kommer neste gang.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk