Birkelund ble vraket i Brann - nå kan han gå til Sogndal

— Han er en type som kan passe fint her, sier Eirik Bakke før tirsdagens møte. Også Viking er interessert.

KAN BLI SOGNDAL-SPILLER: Eirik Birkelund møter Eirik Bakke i Sogndal i dag. Foto: Paul Sigve Amundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Midtbanespilleren Eirik Birkelund (21) fikk ikke forlenget sin kontrakt med Brann. Nå kan han ende opp med å signere for det eneste laget som kom høyere på tabellen i årets 1. divisjon, vestlandsrivalen Sogndal.

— Han kommer opp til oss i dag og vi skal ta en prat. Så får vi se hva det blir til, sier Sogndal-trener Eirik Bakke tirsdag.

Birkelund selv skriver i en sms at han ikke ønsker å kommentere saken før samtalen med Sogndal er unnagjort. Agenten hans, Henning Berg, snakker villig om interessen rundt spilleren.

— Sogndal er interesserte og helt klart en klubb vi vurderer seriøst. Eirik Bakke vet at Birkelund holder mål, derfor er det ikke snakk om noe prøvespill, men en samtale for å høre hverandres tanker, sier Berg.

- Invitert til Viking

Sogndal-sjef Bakke mener Birkelund passer godt til verdiene de er opptatt av på Fosshaugane.

— I Sogndal liker vi proffe typer. Eirik er en vi vet hva står for, en spiller som vil noe og er en type som kan passe fint her. Han har potensial, ambisjoner og gode basisferdigheter, sier Bakke, som understreker at mye skal til før Birkelund er klar for klubben.

Agent Berg melder at også en annen vestlandsklubb har vist interesse for Birkelund.

— Viking har invitert Eirik til å være med dem når treningene starter opp etter nyttår. De kjenner ham ikke som spiller, og ønsker derfor å se hva han står for. Så Sogndal og Viking er de to konkret interesserte eliteserieklubbene, sier Berg.

- Må spille

- Hva blir avgjørende når dere skal velge klubb, Berg?

— Eirik fyller 22 i januar og er i en alder der han trenger å spille kamper. Han må gå til en klubb som kan tilby ham noe. Etter at Brann lot ham gå, har andre sett at det er en spennende spiller, noe som er bra, sier agenten.

Eirik Birkelund startet seks seriekamper for Brann i år. I tillegg ble han byttet inn seks ganger. Birkelund er kjent for sin store fysiske kapasitet, og har langt på vei dominert de gangene Branns A-lag har blitt testet i styrke og kondisjon. Rett før han ble sluppet fri fra Brann, meldte BT at Birkelund igjen var klubbens testkonge.

Les også

Dette er Branns testkonge

— Han trener godt og han trener hardt. Det er mange som er i den gruppen, sa Brann-sjef Lars Arne Nilsen om Birkelund.

Få dager senere ble det bekreftet at Brann ikke ville gi spilleren ny kontrakt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk