Fulham-spiller trener med Sandnes Ulf

Mark Fotheringham (31) tok kommandoen på sin første trening, håper på kontrakt.

RUTINERT: Mark Fotheringham har spilt i 12 europeiske klubber. Nå prøver han lykken hos Bengt Sæternes i Sandnes.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SANDNES (aftenbladet): Med noen svært presise og utsøkte langpasninger viste skotten Mark Fotheringham seg fram på sin første trening med Sandnes Ulf torsdag formiddag.

Midtbanespilleren tok også kommandoen verbalt. Ikke bare dirigerte han spillet, han ga også flere av de andre Sandnes Ulf-spillerne skarpe instruksjoner og beskjeder under spilleøkten mot slutten av treningen.

— Jeg er takknemlig for at Bengt Sæternes lar meg trene med laget i to dager. Selv om jeg har muligheter og tilbud fra andre ligaer, er jeg åpen for Sandnes Ulf. Jeg trenger bare et par uker på å bli helt kampklar, sier Fotheringham til Aftenbladet.

Les også

Her er EIK-spilleren på Sandnes Ulf-trening

Viking takket nei

Mark Fotheringham har en lang og imponerende cv. Han debuterte for Celtic som 16-åring, har vært kaptein for Norwich i fem sesonger og blant annet spilt i tyske Freiburg, sveitsiske Aarau og så sent som i fjor to kamper for Fulham. Nå er han uten kontrakt.

Det er Sola-trener Maurice Ross som har hentet kompisen over hit. Viking har også fått muligheten til å se ham i aksjon på trening, men de takket nei.

— Jeg har ingen erfaringer med Norge eller norsk fotball, men Maurice Ross sier jeg er mer enn god nok for eliteserien her. Vi får se hva som skjer, sier 31-åringen.

Les også

Alle i Sandnes Ulf godtok lønnskutt

Sjekket cv først

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes sjekket Fotheringhams tidligere karriere før han sa ja til prøvespillet. Sæternes sier rett ut at 31-åringen på papiret er overkvalifisert til å spille i Sandnes Ulf, men at han vil se mer av skotten før det tas en beslutning.

Dessuten vet Aftenbladet at de lyseblå også jobber med en annen midtbanespiller de har langt bedre kjennskap til.

Publisert: