Norge-sjefen frykter for Grønners utvikling

Jonas Grønner er redd for å miste kapteinsbindet på U21-landslaget. Nå åpner han for utlån fra Brann.

SJEF: Leif Gunnar Smerud er U21-landslagssjef og prater her med sin kaptein Jonas Grønner på La Manga.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

21 år gamle Grønner var oftere i Branns startoppstilling i eliteserien i fjor, enn han har vært på nivået under i år. Denne sesongen har han startet åtte av 17 kamper — altså under halvparten. Lars Arne Nilsen har bare funnet plass til ham på tre av sine syv serielag.

Den begrensede spilletiden passer dårlig med Grønners verv på Norges U21-landslag. Der er han kaptein.

— Landslaget er ekstremt viktig for meg. Plassen min der gjør at jeg stresser litt ekstra over å sitte på benken i Brann, sier Jonas Grønner til BT.

U21-karenes landslagssjef, Leif Gunnar Smerud, uttrykker bekymring for Grønners spilletid. 7. september venter England i kvalikkamp.

— Jeg følger situasjonen tett og den er ikke gunstig for øyeblikket. Det er avgjørende å få nok spilletid på godt nok nivå, uttaler Smerud.

- Hvor lenge synes du hans nåværende situasjon, som tredjevalg i Brann, er holdbar?

— Om man ikke spiller fast i lengden, blir man som regel utkonkurrert på landslaget. Hvor lenge situasjonen kan være som nå, er vanskelig å si. Det avhengerer av treningshverdag, kamparena, konkurranseforhold og individuelle ting som posisjon, personlighet og prestasjon når man spiller.

Les også

Brann tvinges til midtbaneskifte

Åpen for utlån

Landslagstreneren ønsker ikke å legge seg opp i Grønners vurderinger av klubbfremtiden. Spilleren selv er åpen for å gå på utlån — slik han har hatt suksess med tidligere. I 2013 dro Grønner på lån til KR Reykjavik, vant serien på Island og kom tilbake med styrket selvtillit.

— Jeg vet hvor nyttig et lån kan være. Hvis du står og stanger i en klubb kan du få en forløsning et annet sted og ta store steg. Men dersom det skal bli aktuelt nå, må Brann se på det som en gunstig løsning.

Det gjør ikke Brann. I alle fall ikke for øyeblikket.

— Jeg mener han skal være her for å ta opp kampen, slåss og kjempe. Han er en flott gutt på banen og i garderoben, men han må ha lyst å være her. Jeg forstår frustrasjonen og skjønner at han vil spille, sier trener Lars Arne Nilsen.

Brann-sjefen påpeker at Grønner jo kom inn mot Levanger mandag, og var med å styre inn seieren.

— Han kommer til å få spille, men akkurat nå ser det veldig solid ut i forsvaret vårt. Det går utover ham, sier Nilsen.

Les også

Doddo: - De omsetter sjansene i grå hår og negative primalskrik

— Ikke sur på Brann

Det har Grønner innsett for lengst.

— Jeg er ikke sur på Brann, men vil finne en løsning som er best mulig for alle. Om den løsningen er å få innhopp her og trygge seirer, eller bli sluppet på lån, har vi ikke tatt stilling til. I den perfekte verden spiller jeg fast for Brann og starter for landslaget mot England i september.

Spillerens agent, Stig Lillejord, beskriver dialogen med klubben som god. Men.

— Jonas er Norges U21-kaptein. Hvis han skal beholde den posisjonen, sier det seg selv at det ikke er godt nok å sitte på benken i 1. divisjon over tid. Jonas er kjempelojal mot Brann og sutrer ikke, men en helt naturlig konsekvens av ikke å sille, er å miste landslagsplassen. Og han er nødt å ivareta sin egen karriere, sier Lillejord.

- Hva hvis det kommer lånetilbud fra klubber nå?

— Da tar vi en god samtale med Lars Arne og Rune (Soltvedt, sportssjef). Så får vi se. Jonas snakker utmerket med dem og har en lang kontrakt med Brann.

Publisert: