Åsane konfiskerer mobiltelefoner - for å unngå nytt mareritt

Sist Åsane var i 1. divisjon rykket de ned på målforskjell. Nå kan det skje igjen.

KONFISKERER TELEFONER: Kjetil Knutsen (til h.) er opptatt av at spillernes fokus kun skal være rettet mot Åsanes kamp før og under thrilleravslutningen av 1. divisjon. Her gir han beskjeder til Simen Lassen (til v.) og Joachim Soltvedt.
  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dramatikken som fant sted i Vestlandshallen 27. oktober 2002, har hjemsøkt Åsane siden.

Inne i hallen satt spillerne og fulgte med på resultatet i kampen mellom Skeid og Raufoss, som på grunn av en banestorming ikke var ferdigspilt samtidig som Åsanes.

**Sjekk sannsynligheten for at Åsane berger plassen).

**Innbyrdes oppgjør kan avgjøre.

**Skaden mot Åsane ga fire tøffe måneder for forsvarstalentet.

Klubben, som året før hadde rykket opp til 1. divisjon, hadde tapt sin kamp 1-2 mot allerede nedrykkede Lørenskog, men var likevel på trygg grunn. Det eneste som kunne sende dem ned var at Skeid doblet sin 1-0-ledelse, og dermed gikk forbi dem med bedre målforskjell.

Seks minutter på overtid kom beskjeden fra Oslo. Skeid hadde scoret. Åsane rykket ned.

— Vil ble for alvor kjent med Murphys lov. Alt som kunne gå galt, gikk galt. Det føltes uvirkelig, minnes Espen D. Brochmann, som den gang var lagets trener.

Frykter ikke reprise

Parallellene mellom serieavslutningen i 2002 og 2015 er skremmende mange. Åsane er igjen et 1. divisjonslag med et stramt budsjett, som består nesten utelukkende av lokale spillere.

De startet sesongen med å overraske alle, men har etter hvert falt på tabellen.

SKUFFET: Selv ikke barna kunne trøste Jan Eivind Bruvik (til v.) og Thomas Lund etter at nedrykket var et faktum i 2002.

Før siste serierunde kan de fortsatt rykke ned, selv om sannsynligheten er ganske liten. Alt de trenger å gjøre er å slå Hønefoss, som allerede har rykket ned.Og selv om de ikke skulle klare det, må resultatene i de andre kampene fortsatt gå mot dem.

Alt som kan gå galt, må altså gå galt. Akkurat som for 13 år siden.

— Jeg er ikke redd for at det skjer igjen. Det ville vært en dårlig tilnærming å ha til kampen, sier Kjetil Knutsen, som nå er lagets trener.

Konfiskerer mobiltelefoner

Men han tar likevel sine forholdsregler før skjebnekampen mot Hønefoss. Han drar nemlig ikke dit med en ambisjon om å spille på andres resultater.

— Om datidens Åsane kunne spilt den kampen igjen, så tror jeg de hadde valgt en helt annen inngang til kampen. De tenkte at uavgjort var nok, og tok altfor få sjanser. De burde heller hatt fokus på seg selv og å vinne sin kamp, sier Knutsen.

Det er også fokuset han ønsker fra sine spillere før og under kampen i Ringerike. Derfor vil samtlige spillere få beskjed om å legge igjen mobiltelefonene i lagbussen før de går inn i garderoben og gjør seg klar til kamp.

— Fokuset skal være rettet mot vår prestasjon. Vi drar til Hønefoss for å vinne, forklarer Knutsen.

— Sett bort ifra å legge bort telefonene, ønsker vi å gjøre mest mulig på vanlig måte. Vi har ikke så mye å hente på å gjøre ting annerledes nå, spesielt ikke på treningssiden. Vi trenger friske bein, fortsetter han.

- Mer usannsynlig nå

Brochmann føler seg ganske så trygg på at helgen ikke vil bli en reprise av oktoberkvelden i 2002.

DEN GANG DA: Espen Brochmann trente Åsane i nedrykkssesongen 2002.

— Et nedrykk virker enda mer usannsynlig nå. Det er enda flere parametere å forholde seg til, så mye mer skal gå galt. Samtidig har laget virket veldig sterke over en lengre periode. Åsane burde jo avgjort dette for lenge siden, sier Brochmann, som i mange år også var klubbens styreformann.Han har nå ingen formelle verv i klubben, men er tett på det som skjer.

— Åsane vil klare dette med glans. Jeg er sikker på at Kjetil (Knutsen) er rett mann til kontrollere det inn, sier Brochmann, og legger til:

— Alt kan være avgjort før klokken halv to på søndag, og da blir det jo ingen dramatikk. Jeg tipper Åsane har god kontroll allerede da.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
BT anbefaler

– Jeg merket ikke at jeg kjørte over dem

En kvinne er tiltalt for å ha kjørt over flere personer.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Mer trøbbel i Arna: Bil gikk tom for strøm på E16

  2. – Derfor var ikke toget fullt, selv om det var merket som utsolgt

  3. Han startet butikk fordi familien trengte jobb. I fjor tok det helt av.

  4. – Da jeg så de andre gå i dusjen på Sammen, tenkte jeg at det var lurt

  5. Tatt med i ambulanse etter brann i enebolig på Askøy

  6. – Jeg vil reise med tog, men er usikker på om Vy ønsker meg om bord