Ingen Bolt til Bislett Games

Usain Bolt kommer ikke til Bislett i år, men det gjør Carl Lewis, amerikaneren som samlet tilskuerrekord sist han var på Bislett i 1989.

Publisert Publisert

BISLETT-VENN: Usain Bolt har vært på Bislett flere år på rad. I år er det andre som får gleden av ham. Foto: NTB SCANPIX

— Ved påsketider ble det klart at Bolt ikke kom til å stille på Bislett. Derfor måtte vi begynne å tenke i alternative baner. Vi er ikke så bekymret for det sportslige, for det kommer veldig mange store idrettsutøvere til stevnet, men vi måtte fylle det tomrommet som blir etter Bolt, særlig når det gjelder den jobben han har gjort utenom banen.

— Det var da navnet til Carl Lewis litt tilfeldig kom opp. Han var her i Oslo i 1989 og samlet et rekordpublikum på 24.000 tilskuere på Bislett den gangen. Alle som var til stede reiste seg og sang bursdagssangen for ham, for han var 28 år den gangen. Nå kommer han tilbake, og jeg mener vi har fått tak i det store navnet som kan fylle skoene etter Bolt i alt det utenomsportslige, sier Steinar Hoen til NTB.

SJEFEN: Carl Lewis var god på 100m, 200m og i lengde. Her fra OL i 1992. Foto: SCANPIX

Carl Lewis med to OL— og tre VM-gull på 100-meteren ble kalt «Kongen» da han holdt på. Nå er det klart at «kongen» kommer til Bislett, og det er Bislett-general Hoen veldig fornøyd med, selv om han selvsagt synes det er leit at keiseren uteblir.

Bredere stevne

— Vi har brukt veldig mye penger på Usain Bolt de tre årene han har vært her. I og med at han ikke kommer i år, blir det mer penger å bruke på andre utøvere. Jeg tør derfor påstå at vi kommer til å få et mye bredere stevne med bedre deltakelse i alle øvelser, sier Hoen.

Selv om Bolt uteblir, kommer han til å satse hardt på 100-meteren 11. juni, og det er klart at den franske EM-favoritten Christoph Lemaitre stiller i spissen for et sterkt felt. Jaysuma Saidy Ndure, som også er medaljekandidat i EM, blir med på sprintfesten sammen med veteranen, og den tidligere verdensmesteren på 100 meter, Kim Collins fra St. Kitts og Nevis-øyene.

Et show

— Bislett Games er ikke bare en idrettskonkurranse, men også et stort show og en hendelse. Derfor er det viktig for oss å ha et stort verdensnavn på plass, mener Hoen.

Han er sikker på at Carl Lewis er den beste og riktigste mannen til å erstatte Bolt.

Hele norgeseliten stiller på Bislett 11. juni, og for mange av dem er målet å prestere på topp nettopp i Norges største friidrettsstevne. Ingvill Måkestad Bovim sier hun skal ha en liten formtopp på Bislett, og også Andreas Thorkildsen håper å kunne kaste langt der.

— Usain Bolt har vært hos oss i tre år nå. Kanskje er det greit med en liten pause i samarbeidet i år, for dette er jo en mellomsesong for ham, i og med at det verken er VM eller OL, men bare EM i år, sier Steinar Hoen.

(©NTB)

Publisert
BT anbefaler

– Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

Studentar fryktar dei ikkje får fullføre fadderveka.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Menyen fantes kun på engelsk – og kelneren snakket ikke norsk

  2. Onsdag vart kveldsfyll erstatta med tåredrypande auge og sviande nasar i Nygårdsparken

  3. Kjære Bent. Eg har forstått det no. Kva du liker.

  4. FHI: 17 flyginger med koronasmitte – offentliggjør liste

  5. Politiet rykker ut til høylytte studentfester

  6. – Vi er sterkt plaget av «ring på spring»

  1. Friidrett