Vevatne i møte med Ulf

Tirsdag ettermiddag var Branns Viljar Vevatne i møte med Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes for å diskutere en mulig overgang.

I forrige uke ble det signalisert at Viljar Vevatne ønsker å bli værende i Bergen og ta opp kampen om en plass på laget. I går møtte han Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes. Her på trening med Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Aftenbladet har tidligere omtalt Viljar Vevatnes situasjon i nyopprykkede Brann. Bergens-klubben kjøpte Vevatne i sommer fra Bryne for rundt en halv million kroner. Bare to uker etterpå kjøpte Brann også Ruben Kristiansen fra Vålerenga. Med to nye backer havnet Vevatne i køen og på benken.

  • Vi må få utvikling på ham. Så får vi se om det er best at han tar kampen i Brann eller en annen klubb. Han må få en slags re-start, men det er en diskusjon jeg ikke har lyst å ta i avisen, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Bergens Tidende for et par uker siden.
Les også

Sandnes Ulf vil ha Brann-spiller 

Les også

Brann-sjefen åpner for utlån av spilleren som ble kjøpt i sommer

Liker det offensive

Aftenbladet skrev da at Sandnes Ulf hadde tatt kontakt med Brann og vist interesse for spilleren som har to år igjen av kontrakten i Brann. Men i samme artikkel gjorde Vevatnes agent, Stig Lillejord, det klart at Vevatne ønsker å bruke den kommende sesongoppkjøringen i Brann til å ta opp kampen om en plass på laget neste sesong. Først etter oppkjøringen ville det bli konkludert.

  • Vi tar det for gitt at en trener som kjøpte Vevatne for et par måneder siden gir ham muligheten til å vise seg fram i oppkjøringen. Vevatne har ikke blitt dårligere eller mistet kvalitetene Brann så da de speidet på ham, sa Lillejord.

Nå kan det imidlertid se ut som om det er bevegelse rundt Vevatne. Tirsdag hadde han samtaler med Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes. Brann har allerede signalisert at de ønsker å leie Vevatne ut kommende sesong.

  • Jeg har sansen for det offensive hos Vevatne. Han er flink til å komme rundt på kantene og framstår som en offensiv trussel selv om han er forsvarsspiller, sier Sæternes.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er Sandnes Ulf også i ferd med å lande overgangen for den danske midtstopperen Mads Nielsen. Det skal bare være små formaliteter som gjenstår før den tidligere Brøndby-stopperen signerer.

Vil ha inn målscorer

Jakten på en keeper og offensiv spiller fortsetter. Tidligere har Sarpsborgs Christian Sukke blitt linket til Sandnes Ulf. Sæternes sier han er én av flere keepere som blir vurdert.

  • Vi må også ha inn en offensiv spiller som kan score mål og skape ting på egenhånd. Vi kan ikke bare lene oss på Pontus Engblom, påpeker Sæternes.

- Hvordan vil du beskrive jakten på forsterkninger i markedet nå?

  • Utfordringen er at vi må finne spillere som er bedre enn de vi allerede har dersom vi skal hevde oss i 1. divisjon. Da må vi se mot eliteserien, men de fleste som spiller der ønsker å fortsette på det nivået. Derfor kan ting trekke litt ut i tid, svarer Sandnes Ulf-treneren.

Klubben har ikke kommet til enighet med verken Kenneth Sola eller Vegard Aanestad om en ny ettårskontrakt. Partene er fortsatt i dialog.

Publisert: