Breivik: - Det var ikke usportslig av Slovenia

<p>Norges suksesstrener støtter ikke norske protester.</p>

SANTOS, BRASIL 20111206.Håndball-VM i Brasil 2011:Tidligere landslagsjef Marit Breivik kom for å se Norge mot Island i Arena Santos under VM i Brasil tirsdag. Norge vant 27-14.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Reidar Løfaldli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

LES OGSÅ:

  • — Ingen tvil om at det var avtalt spill
  • Slovenias stjerne: - Vi spilte fair

Det skapte sterke reaksjoner i Norge da Slovenia tydelig så ut til å gi bort to mål på slutten mot Island i dagens EM-kamp, slik at de bare vant med to mål.

På grunn av spesielle regler i det innledende spillet i mesterskapet gjorde dette at Slovenia tar med seg to poeng i stedet for null til mellomspillet, om Kroatia slår Norge i kveld.

Norsk håndballs største suksesstrener, Marit Breivik, reagerer ikke.

— EM er slik konstruert at Slovenia har spilt seg frem til en situasjon hvor de kan velge å gå inn i hovedrunden med 0 eller 2 poeng. De gjør en taktisk opptreden for å skaffe seg en konkurransefordel, og i mitt konkurransehode er ikke det unfair. Det handler om konkurransementalitet, sier hun til Adressa.no.

Hun sier hun forstår reaksjonene til kommentator Harald Bredeli og andre som har uttalt seg, men Breivik mener det handler mest om følelser.

— Jeg har forståelse for at kommentatorene legger på følelser, men de mangler faglig tenkning. Det er innenfor regelverket å spille seg til et valg for å skaffe seg det beste konkurransefortrinnet.

- Kunne Norge gjort det samme?

— Vi har ingen erfaring i å kunne svare på det. Det norske herrelandslaget har aldri spilt seg til en slik situasjon. Man må endre reglene hvis man skal gjøre noe med dette.

Landslagsspiller Johnny Jensen sier Norge ville gjort det samme som det Slovenia gjorde.

– Vi ville gjort akkurat det samme som Slovenia, slik er det bare. De gjorde egentlig en god kamp og styrte inn til tomålsseier. Det er bare tull å snakke om fair play, sier Jensen til NTB.

Jensen omtalte det hele som en «uskreven regel» i internasjonal håndball.

Herrem reagerer

Landslagsspiller Camilla Herrem sier hun ikke ville vært med på å gjøre det samme som det de slovenske spillerne gjorde.

— Jeg synes det er helt idiotisk, i et mesterskap, den måten de gjør det på. Jeg forstår hvorfor de gjør det, men det blir for dumt å se på.

— Det var ingen tvil om hva som skulle skje, men de kunne vist det på en annen måte. De planlegger det i timeouten og det er alt for synlig. Jeg ville ikke vært med på noe slik som det, det ser bare dumt ut.

Publisert
  1. Håndball

Les mer om dette temaet

  1. Hedin: - Vi var sjanseløse

BT anbefaler

Kapteinen hyller «Kniklas». Måten han lader opp på, forundrer.

Brann sendte publikum til himmels igjen og igjen og igjen.

LES SAKEN