Ordføreren: - Jeg håper bergenserne fyller opp boken

<p>Nå skriver de sin siste hilsen til Alexander Dale Oen.</p>

kondolanse Rune Sævig

dale Rune Sævig

Christer Sævig

Her finner du alle sakene om Alexander Dale Oens dødsfall.

Onsdag ettermiddag la ordfører Trude Drevland ned en kondolanseprotokoll i resepsjonsområdet til Sentralbadet – stedet hvor Alexander Dale Oen har tilbrakt uendelig mange treningstimer. Rundt 30 sorgtunge venner, treningskollegaer og bekjente hadde møtt opp klokken 15.00. Og flere strømmet til for å ta pennen fatt. Det ble også avholdt ett minutts stillhet.

— Dette er en ufattelig trist dag. Bergen by ønsker å hedre en flott ungdom og en stor idrettsmann som er borte. Vi ønsker å gi bergenserne en mulighet til å sende en siste hilsen og vise sin sorg og medfølelse til Alexander Dale Oen. Derfor legger vi ut en kondolanseprotokoll nettopp her, her hvor han hører hjemme og her hvor han skulle svømt til helgen, sa en rørt Drevland.

Minnes varme klemmer

Hun startet på første blanke side i boken, en protokoll som kan bli stappfull de nærmeste dagene.

— Jeg håper bergenserne fyller boken, å så lenge de har behov for å skrive her, så skal boken bli liggende. Vi skal også få på plass en ny bok om det trengs, sier Trude Drevland til bt.no.

- Hvordan kjente du Alexander Dale Oen?

- Vi møttes av og til. Vi delte blant annet ut priser sammen, han kom alltid med et smil om munnen og ga meg de varmeste klemmer – med begge armer. Alexander var så usnobbete, festlig og hadde alltid mye å gi uansett hva han hadde oppnådd i karrieren. Her må det være noen foreldre som har jobbet godt i barndommen, skryter ordføreren.

Foruten protokollen på Sentralbadet er det også andre minnemarkeringer på gang i Bergen. En lignende protokoll er på plass i rådhuset på Rong, utenfor Sentralbadet henger et innrammet bilde av byens største svømmehelt, flere har lagt ned roser og skrevet kort som ligger på trappen over.

Snakket med kronprinsen

— Jeg vet at det planlegges noen markeringer nå, og kommunen ønsker å delta. Meg og Monica Mæland er dessverre på landsmøte med Høyre til helgen, men byråden vil ta seg av det, Gunnar Bakke er her, forteller Drevland.

Onsdag ble det klart at Bergen Swim Festival, der Alexander Dale Oen skulle svømme, er avlyst på grunn av dødsfallet.

- Dette er tungt. I dag har jeg prøvd å snakke med folk om Alexander Dale Oen i fortid, blant annet kronprinsen, men det var en umulig oppgave. All omtanke og varme går ut til de pårørende, sier Bergens ordfører.

Se de unike bildene

VIDEO: Tre minutter forAlexander Dale Oen