Kristoff: - Får aldri lov til å gjøre som i fjor

I fjor overrumplet Alexander Kristoff konkurrentene ved å angripe tre mil før mål i Flandern rundt. – Det kortet får han garantert ikke spille ut på nytt, sier trener Stein Ørn.

OPTIMISTISK: Alexander Kristoff har allerede seks seire denne sesongen. Søndag skal han prøve å forsvare fjorårsseieren i Flandern rundt.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

KORTRIJK: To dager til Alexander Kristoffs favorittløp blant de mange vårklassikerne: Flandern Rundt. Litt usikker på formen på grunn av sykdom som tvang ham til å holde sengen i stedet for å sykle Gent — Wevelgem. Men måten han gjennomførte etapperittet Tre Dager ved Panne på midt i uken gjør rogalendingen til optimist foran årets andre sykkelmonument.

— Jeg ser på meg som en av favorittene, men har både Peter Sagan og Fabian Cancellara som større favoritter, forteller han.

Måten de to, sammen med Sep Vanmarcke rykket fra resten av feltet i den siste bakken under Gent - Wevelgem, imponerte nordmannen der han fulgte rittet fra sykesengen.

— Formen de viste der var veldig bra, sier Kristoff om noen av de hardeste konkurrentene søndag.

Les også

Hushovd sliter med å finansiere profflagplanene

Overtalte konkurrenten til å samarbeide

I fjor var han kanskje den aller største favoritten, og ingen hadde ventet at han, sammen med Niki Terpstra, skulle stikke tre mil før mål og holde helt inn. Spesielt ikke med sterke ryttere som Peter Sagan og Greg Van Avermaet halsende bak.

Da klarte til og med Kristoff å overbevise Terpstra om at det var lurt å samarbeide til tross for at sistnevnte visste han ville være sjanseløs mot nordmannen i avslutningen.

— Jeg sa til Terpstra at det ikke er så verst å bli nummer to heller. De to som kom bak er bedre enn ham til å spurte, så han kunne fort blitt nummer fire. Så det var ikke så dumt av ham å jobbe sammen med meg. Men planen i fjor var egentlig bare å følge med, og det blir planen i år også, sier han.

At han skal kunne vinne på samme måte som i fjor anser han som helt utelukket. Det er trener og stefar Stein Ørn helt enig i:

— Han får aldri spille det kortet på nytt, sier han til Aftenposten.

Les også

Kristoff mistet seieren i De Panne

Les også

Kristoff på tredjeplass - beholder ledelsen i sammendraget

Overrasket om han vinner

— Jeg blir i grunnen overrasket om jeg klarer å forsvare seieren. Det er ikke så mange som har klart det, sier han.

Flandern rundt er på mange måte Kristoff favorittløp:

-Jeg har vært god her mange ganger, vært både fire og fem i tillegg til å vinne. Jeg så på det på TV da jeg var ung, og føler meg knyttet til dette rittet. Jeg husker da jeg var i BMC at jeg virkelig ville kjøre dette løpet, men de ville ikke la meg gjøre det. Da var jeg drittsur, sier han og kan le av det i dag.

— Det dårligste resultatet jeg har her er en 15. plass, og da var jeg spurtopptrekker for Oscar Freire.

Med seg har Kristoff et bra lag, men i utgangspunktet ikke så bra som lag som Etixx, Trek og Team Sky.

— Laget er viktig for å holde meg foran på de viktige plassene. Vi hadde tre blant de ti beste i Gent – Wevelgem (sist søndag), så jeg er helt sikker på at de vil være sammen med meg lenge. Alle stjernene er mer eller mindre alene de siste kilometerne, så da er det mann mot mann. Da handler det om hvem som har de beste bena. -Nivået i år med Cancellara tilbake på topp er hardere. Han er en som gjerne sprenger løp, løpet blir hardere og det er ikke nødvendigvis noen fordel for meg, sier Alexander Kristoff.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb- og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her:

Publisert