Tre kjenninger klare for 1. divisjon

Opprykksspenningen ble utløst lørdag.

Tromsdalen er ett av tre lag som lørdag ble klare for 1.divisjon
 • Jørgen Tjærnås
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Lørdag ble nest siste runde i 2.divisjon spilt. Og runden sørget for ellevil jubel tre steder nesten samtidig.

For Bærum, Alta og Tromsdalen satt alle i førersetet i sine avdelinger . Og da resultatene gikk trioens vei ble det klart at opprykket var i boks, én runde før slutt. Felles for de tre er at alle rykket ned fra 1.divisjon sist sesong. Men nå har de tatt raskeste vei opp.

Fra før var Nest-Sotra klare for opprykk fra avdeling 3. I Bærums avdeling var det kun nabo Asker, som lå to poeng bak, som kunne spolere for opprykket. Men da Asker kun klarte 3-3 mot allerede nedrykksklare Nesodden, lå veien åpen for de gule.

Det var en sjanse de tok godt vare på. Borte mot Vålerenga 2 endte det med en komfortabel 3-0-seier etter mål av Daniel Berg, Lars Sandbu og Eirik Nervold.

Avgjorde selv

For Tromsdalen lå alt i egne hender, ettersom de lå fem poeng foran KFUM. Oslo-laget vant sin kamp mot Senja med 2-1. Men TUIL sørget Vegard Lysvoll for at det endte i tre poeng og opprykksjubel, da han satte inn kampens eneste mål etter 63 minutter.

Alta har lenge hatt full kontroll i sin avdeling, før avstanden gradvis har krympet ned til Raufoss utover høsten. Men lørdag tapte utfordrerne fra Toten hjemme mot Nybergsund. Dermed kunne finnmarkingene juble for comeback på nivå to, etter at Frigg ble slått 2-0 i Finnmarkhallen. Målene ble satt inn av Sega Ngom og Svein-Ove Thomassen.

Nedrykksbrikkene på plass

Også i nedrykksstriden er det meste avgjort. Østsiden (avd. 1), Nesodden (1), Frigg (2), Tønsberg (2), Bossekop (2), Arna-Bjørnar (3), Strindheim (4), Skedsmo (4) og Senja (4) er allerede nedrykksklare.

I avdeling 1 kjemper Molde 2 og Skarbøvik om å unngå siste nedrykksplass. Med to seirer på rad har Moldes rekrutter overtaket, to poeng foran sunnmøringene.

I avdeling 3 er Viking 2 tre poeng og sju plussmål unna sikker plass. For Fløy , som også er under streken, er håpet om overlevelse noe bedre. De er ett poeng bak Ålgård , som er på sikker plass. Vidar er tre poeng over, men elendig målforskjell gjør at også de kan havne i trøbbel i siste runde, som spilles neste helg. For Egersund , som er likt på poeng med Vidar, skal mye gå galt om de ender i nedrykk.

Publisert
 1. Fotball 2. div
 2. Nest-Sotra
 3. Alta IF
 4. Bærum SK
 5. Tromsdalen Fotball
BT anbefaler

Fleire titals barnehagar treng oppussing

Dårleg vedlikehald og nye krav gjer at fleire av barnehagane i Bergen må totalrehabiliterast eller rivast.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Slått ned med flaske i Bergen sentrum

 2. Med ny teknologi vil han løysa både straumkrisa og klimakrisa

 3. «Her er de syv viktigste årsakene til Branns fantastiske endring»

 4. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

 5. Snikåpner byens nye storstue: – Fantastisk

 6. Hun vil ha bare ett barn – og fikk høre at det er «egoistisk»