Åsane bruker pengene på tre treningsleirer

Åsane øker budsjettet sitt for 2016, men istedenfor å bruke pengene på spillere prioriterer klubben å dra på hele tre treningsleirer.

GODT UTBYTTE: Åsane har gode erfaringer med treningsleir. I år reiser de på tre turer i håp om at kvaliteten skal bli bedre.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fotballguttene fra Åsane er tilbake fra Tyrkia, den første av tre treningsleirer. Sportslig leder for klubben, Trond Bjørndal, mener leirene er utrolig viktig for deltidsspillerne fra Myrdal.

— Når vi investerer i treningsleirer, så er det uker hvor de kan leve som fulltidsprofesjonelle spillere. Vi har en spillergruppe som stort sett trener på kveldstid. Det er ikke stor forskjell fra treningstidspunktene våre nå og fra andre divisjon, sier Bjørndal.

Klubben har gode erfaringer med treningsleirer, hvor både det sportslige— og det sosiale miljøet bygges.

— Når vi er på tur får spillerne tilgang på trenere og støtteapparat hele dagen. Samtidig får trenere og støtteapparat tilgang til spillerne, sier han.

Før seriestart 3. april, skal klubben tilbake til Tyrkia, i tillegg til en tur til La Manga. Trener Kjetil Knutsen er fornøyd med utbytte av den første turen.

— Det var en treningsleir hvor vi fikk startet en del prosesser og fikk trent godt. Det var det vi ønsket med leiren. Og vi hadde veldig gode forhold, sier Knutsen.

Sammenlignet med i fjor har de en liten økning i budsjettet. Men de ekstra midlene går utelukkende til utvikling av det sportslige.

— Vi har investert i treningsleirer, som utvikler spillerne. En spillerutvikler i Preben Hammersland. Og vi har fått på plass en lege som skal holde spillerne frisk, slik at de kan utvikle seg, sier Bjørndal.

LES OGSÅ:

TAR 165 KRONER FOR BRANN-TRENINGSKAMP

— Vi kommer ikke til å gjøre noen hastekjøp

Med seg på turen hadde de Vebjørn Vinje fra Bodø Glimt. Midtstopperen gjorde en fin figur, men blir ikke tilbudt kontrakt.

— Vebjørn er en bra spiller, men får ikke kontrakt hos oss. Han er midtstopper og der er vi godt dekket, vi er på jakt etter en høyreback, sier Knutsen, uten å nevne konkrete spillere.

En annen spiller som kan få kontrakt, er Peter Aase. Han har fått tøff konkurranse på midtbanen hos Sogndal, og det er eventuelt snakk om et lån. Han blir med klubben på trening denne uken, og får sjansen mot Brann på fredag.

— Vi må kvalitetssikre spillerlogistikken vår. Vi er ikke i en situasjon hvor vi kan hente spillere usett. Vi vil bli kjent med spilleren, og spilleren må få bli kjent med oss. Samtidig må vi få se spillerens kvaliteter, sier Bjørndal, og legger til

— Vi kommer ikke til å gjøre noen hastekjøp. Jo mer tid vi bruker, jo mer sannsynlig er det at vi finner den rette typen. Vi trenger en god mann både i garderoben og på banen, sier han.

Med en tynn tropp trenger Åsane forsterkninger i alle ledd. I vinter har flere menn vært innom på prøvespill, og mange av de yngre spillerne har fått prøve seg.

LES OGSÅ:

Tidligere har Knutsen nevnt at han ønsker 20 mann i troppen til seriestart, men han ønsker ikke å fylle troppen for enhver pris.

— Kvaliteten er viktigere enn antallet. Jeg ønsker 20 gode spillere. Og spillere som er klar for å spille i første divisjon, eller som kan ta nivået raskt.

Ønsker å få mer ut av kampene

På fredag møter de storebror Brann til treningskamp i Vestlandshallen. I tidligere treningskamper har fokuset vært på trening i forkant. Mot Brann flytter de fokuset fra trening til kamp.

— Nå har vi trent ganske tøft i januar, og vi har ikke tatt hensyn til kamper. Nå og utover ønsker vi å få mer ut av kampene. Kampen denne uken blir den tøffe økten, og da trenger vi litt mer gnist i beina, sier Knutsen.

Han ønsker ikke å sette laget ennå, men kommer til å stille til start med de beste tilgjengelige spillerne. I tillegg til at Peter Aase får muligheten til å vise seg frem.

— Jeg håper vi kan holde et godt førstedivisjonsnivå. Vi må tilbake til basic og få på plass en god struktur. Vi må ha mer trøkk i forhold til duellspill, mer fart i beina og håndtere de grunnleggende fasene på en god måte.

Simen Næss trener fortsatt med Åsane, men det er ikke noen konkret kontrakt på plass.

LES OGSÅ: SIMEN NÆSS DROPPET PROFFTILBUD FRA TSJEKKIA

Kampen mellom Åsane og Brann vil bli streamet direkte her på bt.no.

Publisert: