Her er fansens hemmelige forslag til nytt Brann-styre

Bystyrepolitiker og eks-ordfører er foreslått.

FORESLÅTT: Anne-Grete Strøm-Erichsen skal være foreslått av en supportergruppering til styreplass i Brann. Strøm-Erichsen sier hun ikke er kjent med det selv.
FORESLÅTT: BT får bekreftet at Morten Myksvoll er aktuell for en plass i det nye Brann-styret, som blir fulltallig på det kommende ekstraordinære årsmøtet.
FORESLÅTT: Morten Kolseth, tidligere Brann-spiller og siviløkonom, er foreslått. Her i grønt og hvitt som Løv-Ham-spiller.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Valgkomiteen i Brann mottok onsdag lister med forslag til styremedlemmer, fra en supportergruppering og veterangruppen Tirsdagsgjengen.

Tirsdagsgjengen har vært åpen om at tidligere Brann-direktør Knut Kristiansen er deres foretrukne kandidat til styret.

Supporterne har valgt å legge lokk på hvem de kan tenke seg. BT har likevel fått bekreftet flere av supporterforslagene.

Disse er spilt inn

  • Morten Myksvoll er foreslått og skal være motivert for å gå inn i Brann-styret. Myksvoll er på vei ut av bystyret, der han har representert Fremskrittspartiet.
  • Tidligere statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen er foreslått, men det er for henne helt ukjent.

— Ingen har spurt meg om det, verken offisielt eller uoffisielt, sier Strøm-Erichsen, som går langt i å si at det er uaktuelt å ta et slikt verv.

Videre skal følgende navn være på listen:

  • Morten Kolseth, siviløkonom og tidligere Brann-spiller, er foreslått. Han svarer unnvikende når BT tar kontakt. - Jeg har ingen kommentar, og synes valgkomiteen skal få svare for seg, sier Kolseth.
  • Jarle Pedersen, tidligere sjef for skøytelandslaget.
  • Øyvind Johannesen, økonomidirektør i TV 2. ## Nekter å kommentere

BT har forelagt Erlend Vågane, som har vært sentral i utarbeidelsen av supporterlisten, opplysningene.

— Ingen kommentar. Men jeg skjønner at du spør, sier Vågane.

Kilder BT har snakket med mener Jarle Pedersen ikke vil være interessert i å gå inn i Brann-styret. Pedersen selv har foreløpig ikke besvart BTs henvendelser. For øvrig opplyses det fra flere hold at personer som er spilt inn overfor valgkomiteen, ikke er blitt informert om det på forhånd.

Avtroppende fylkesvaraordfører Mona Hellesnes og SV-politiker Gina Barstad skal begge være foreslått til plassene som blir ledige i valgkomiteen. Onsdag avslørte BT at halve valgkomiteen vil trekke seg på det ekstraordinære årsmøtet, som ennå ikke har fått en dato.

Derfor velger de hemmelighold

Vågane, som i tillegg til å være supporter, leder Branns medlemsutvalg, forklarte onsdag hvorfor gruppen ikke vil fortelle hvem som står på supporterlisten.

— Det er så enkelt som at vi ønsker at valgkomiteen skal få jobbe i fred, og for å unngå spekulasjoner, sa Vågane.

Samme dag forklarte Tirsdagsgjengens Helge Karlsen hvorfor de ønsker seg Knut Kristiansen i styret, samt Erik Nordgreen.

— Knut kjenner klubben godt og har et stort kontaktnett. Vi mener han er en kjempegod kandidat, sa Karlsen.

- Udelt positivt

Knut Kristiansen sier seg motivert for igjen å gå inn som Brann-topp.

— Det er udelt positivt og hyggelig å bli nevnt. Jeg er motivert, og tror det ligger mye kunnskap og uløst energi i klubben, sier Kristiansen.

Henrik Lie-Nielsen, Åshild Samnøy og vara Krister Hoaas er allerede valgt til det nye styret. Lie-Nielsen er ikke aktuell for formannsvervet:

— Det er lenge siden vi har fått fastslått at Henrik er nestleder og ingen kandidat til å bli formann, bekrefter valgkomiteens leder Hilde Lekven.

Hun har ingen kommentarer til listen over potensielle kandidater supportergruppen har lagt frem for komiteen.

Publisert: