Tennfjord gir seg i Aalesund – kan bli ny styreleder i Brann

Han er høyaktuell som ny Brann-leder.

Kjell Tennfjord (t.h) bor i Bergen og har tidligere trent Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Og sensasjonelt nok går han fra asken til ilden. Han er nemlig høyaktuell som Branns nye styreleder!

Hilde Lekven er valgkomiteens leder i Sportsklubben Brann, men hun vil ikke bekrefte at valgkomiteen i klubben har hatt samtaler med Tennfjord. Men Sunnmørsposten vet at så er tilfelle.

Og historien rundt de seneste styrelederne i Brann kan skremme hvem som helst. Lars Moldestad trakk seg plutselig fra styreledervervet høsten 2013. På årsmøtet i februar 2014 ble Rolf Barmen klappet inn med ovasjoner som ny styreleder. Ovasjonene varte ikke lenge, og før jul trakk Barmen seg også. Etter høstens pinlige nedrykk, og der daglig leder Roald Bruun-Hansen måtte gå fra sin jobb.

Les også

Aalesund må krympe budsjettet

Branns tidligere daglig leder Roald Bruun-Hanssen (t.v) og tidligere styreleder Rolf Barmen flankerer Kjell Tennfjord. Harald Aabrekk (til h.) på Varden sommeren 2014.

– Jeg vil naturlig nok ikke kommentere noe rundt Brann, før etter klubbens årsmøte 4. mars. Men jeg kan bekrefte at jeg har frasagt meg gjenvalg som styreleder i AaFK, etter fire år. Min andre periode som leder går ut nå, og jeg gir meg med god samvittighet, sier Tennfjord til smp.no.Bekrefter lederskifte

Les også

Brann-spillerne mistet massøren og mentaltreneren etter nedrykket

Kjell Tennfjord ledet Brann mellom 1995-1998. Han ledet også Fyllingen til cupfinale i 1990.

– Hvis du går rett fra lederjobben i AaFK til en tilsvarende jobb i Brann, frykter du at noen vil se på dette som et svik mot AaFK? – Nei! Og det er av fire årsaker. For det første har jeg opptrådt helt ryddig overfor AaFKs valgkomité, og har på et tidlig tidspunkt gitt beskjed om at jeg ikke ønsket gjenvalg. Selv om jeg ble spurt om å fortsette. For det andre er fire år ganske lenge i en slik krevende jobb. For det tredje føler jeg ikke at jeg går til en konkurrerende klubb, siden Brann nå er i 1. divisjon. Og for det fjerde er jeg ekstremt opptatt av integritet i mitt arbeid, og er også helt avhengig av det i mitt yrke. Men som sagt, jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at jeg er aktuell for en slik jobb.

Avstand

Hvem overtar da som ny styreleder i AaFK etter Kjell Tennfjord? Leder i AaFKs valgkomité er Gunnar Hareide, adm.dir. i Tafjord-konsernet, og Hareide bekrefter at det blir lederskifte på årsmøtet om en liten måned.

– Vi har gått bredt ut og spurt flere kandidater, og gledelig nok har vi fått positive svar fra stort sett alle vi har spurt. Nestleder i det sittende styret er Reidar Mjelde, og han er sjølsagt en kandidat. Men vi har også andre kandidater som vi mener er meget godt skikket til en slik krevende jobb, og vi har foreløpig ikke samla oss om én kandidat vi vil foreslå for årsmøtet. Men det vil skje i god tid før årsmøtet, fastslår Hareide.

Det at Kjell Tennfjord har hatt fast bostedsadresse i Bergen samtidig som han har skjøttet sitt verv som AaFKs øverste leder, har vært omstridt. Men selv mener Tennfjord at hans jobb som AaFK-leder ikke har lidd av den geografiske avstanden mellom Bergen og Ålesund.

– Overhodet ikke. Jeg har hele tiden vært fullt oppdatert om klubbens ve og vel, og har hatt hyppige turer til Ålesund gjennom alle disse fire årene.

— Ikke så vanskelig

Bjarne Haagensen er styreleder i Ålesund Fotball AS, og han har visst en stund at Kjell Tennfjord ville gi seg på årsmøtet i slutten av februar.

Og Haagensen mener at Tennfjord kan være bekjent av jobben som øverste AaFK-leder de siste fire årene.

— Han har gjort en bra jobb, han! Kjell har vært aktiv og alltid interessert, selv om det ikke er så veldig ofte vi har møttes. Han sitter jo i ÅFAS-styret sammen med Reidar Mjelde fra AaFKs styre, men det er ikke så veldig ofte at styret i ÅFAS er samlet, forteller han.

Leder i ÅFAS, Bjarne Haagensen

— Hvor viktig er det for AaFK å finne den rette etterfølgeren etter Kjell Tennfjord nå? - Du vet, det er ikke så innviklet det AaFKs styre driver med, de jobber mer på det filosofiske plan. For å si det enkelt: Vi i ÅFAS skaffer pengene .- de bruker dem!, sier 81-åringen og slår opp latterdøra.

— Men jeg tror ganske sikkert at det lar seg gjøre å erstatte Kjell, det er mange flinke folk i Ålesund som er glade i AaFK.

- Ingen forretningshemmeligheter han kan dra med seg over til Brann?

— Nei, det kan jeg aldri tenke meg!

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk