Her er Branns «nye» høyreback

Men på La Manga får ikke Fredrik Heggland (19) spille.

TALENT: Branns Fredrik Heggland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

La Manga (bt.no): Mens Brann gjennomfører sine treninger under årets La Manga-leir, løper Fredrik Heggland rundt kun med selskap av fysioterapeuten.

Han har skadet leggen og var derfor ikke involvert i Branns pinlige 0-3-tap mot Start. Han blir heller ikke å se på banen mot Sarpsborg 08 mandag.

— Vi er ganske sikre på at den kommer for tidlig. Han vil trene sammen med fysioterapeuten og så trapper vi gradvis opp etter hvert som plagene hans blir mindre, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard.

Norling: - Komfortabel med ham som back

Når det skjer, og Heggland etter hvert blir kampklar, kan forsvarstalentet fort få sjansen på høyrebacken.

Fredrik Heggland

For mens Brann har mange midtstoppere, er det langt mellom backene i stallen. Etter Birkir Sævarssons overgang til svensk fotball, virker Andreas Vindheim å være et klart førstevalg, med Amin Askar som et slags alternativ.— Jeg er absolutt komfortabel med å benytte ham på høyreback, sier Rikard Norling om Heggland.

— Han er dekning på backen i større grad enn Jonas (Grønner), Azar (Karadas) og Fredrik Knudsen. Så er han også et stopperalternativ, fortsetter treneren.

Tar utfordringen

Heggland er blitt dyrket som midtstopper siden han kom til Brann fra Os for et par år siden. Men han ser at det nå er sannsynlighet at hans obligatoriske Brann-debut kommer et hakk til siden.

— Jeg tar selvfølgelig utfordringen, hvis jeg er ønsket som høyreback, sier Heggland.

- Dere har ikke så mange andre…?

— Nei, det er sant, det. Jeg har jo spilt litt back. Jeg har bra fart og det kommer godt med hvis jeg skal spille der. De siste gangene jeg har spilt på backen, har det vært litt uvant, fordi jeg har vært stopper over tid, men det ville vel gått over.

Det gjør forhåpentlig også leggsmertene han sliter med. Det nappet til under et løpedrag på trening for en drøy uke siden.

— For denne typen skader må han regne med tre-fire-fem uker med alternativ trening, sier Knut Fjeldsgaard.

Les også

Derfor vil Demir bli likevel

Knudsen får ros fra landslagssjef

Hegglands navnebror blant forsvarstalentene i Brann, Fredrik Pallesen Knudsen (18), fikk slippe til i løpet av Start-kampen.

Han sluttet seg til Brann-leiren etter først å ha vært på sitt første landslagsopphold, med Norge U19. Debuten kom mot Slovakia, med Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt på tribunen. Han koste seg stort med Knudsens prestasjoner.

— Han var svært god, både i det oppbyggende spillet og duellspillet – ja, faktisk i alt, sier Soltvedt.

Også landslagstrener Eirik Horneland er fornøyd med Brann-forsvareren.

— Han var flink i duellspillet og ganske trygg med ballen. Absolutt bra levert av Fredrik. Vi vil følge ham tett frem mot EM-kvalifiseringskampene våre i mars, sier Horneland.

- En drøm

Konkurransen om stopperplassene på G19-landslaget er tøff. Sogndals Bjørn Inge Utvik og Vålerengas Ivan Näsberg er konkurrenter som har etablert seg på A-lagsnivå, mens Ulrik Yttergård Jensen, sønn til eks-Brann-assistent Truls Jensen, er akademispiller i Lyon.

— Det var veldig gøy endelig å få prøve seg. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det de siste årene, så det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Så gjorde jeg en prestasjon som ga meg selvtillit, sier Knudsen.

Det er noe som bør komme godt med for alle Brann-forsvarere om dagen…

FAKTA: Fredrik Heggland

Født: 9. november 1995. Klubb: Brann.

Moderklubb: Os.

Posisjon: Midtstopper/høyreback.

Draktnummer: 14. Fredrik Pallesen Knudsen

Født: 30. august 1996

Klubb: Brann.

Moderklubb: Djerv.

Posisjon: Midtstopper.

Kamper/mål for Brann: 1/0

Draktnummer: 30

Publisert: