Norling nådeløs mot Branns angrepsspill

Brann gikk målløse av banen for andre gang på rad. Det bekymrer trener Rikard Norling.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Innleggene er ikke gode. Pasningene er ikke gode. Avslutningene er ikke gode. Vi trenger å bli bedre på angrepsspillet, rett og slett, sier Rikard Norling.

Etter å ha sett Brann gå av banen uten å ha scoret for andre seriekamp på rad, er treneren nådeløs med sine angrepsspillere.

- Innleggene er ikke gode. Pasningene er ikke gode. Avslutningene er ikke gode. Vi trenger å bli bedre på angrepsspillet, rett og slett, sier Rikard Norling.

Mot et svakt Hønefoss-lag, som spilte halve annen omgang med ti mann, klarte ikke Brann å sette keeper Lukasz Jarosinski på de store prøvene. Før utvisningen skapte Brann riktignok en del sjanser, men det trykket mot mål man burde forvente mot et bunnlag uteble.— Der var vi ikke gode nok. Vi var ikke presise nok. Vi hadde verken timing eller touch i de avgjørende øyeblikkene, konstaterer Norling.

Les også

Skarsfjord måtte skifte plan da han så Branns lag

— Ikke presise nok

Også mot i hjemmekampen mot Sandnes Ulf spilte Brann 0-0, og var kun en strafferedning unna å tape kampen. Mot 2. divisjonslaget Vard Haugesund i cupen, skapte Brann skuffende lite, og scoret ved en tilfeldighet helt på tampen av kampen.

Angrepsspillet bekymrer Norling.

— Vi hadde nok av muligheter til å spille oss gjennom, men pasningene var ikke presise nok. De ble spilt bak spilleren i stedet for i medløpet, sier Norling, og legger til:

— Vi fikk liksom bare "halvtreff" i alt vi gjorde.

Hvorfor det er slik, synes treneren det er vanskelig å forklare.

— Kanskje det defensive fokuset vårt har gått på bekostning av det offensive spillet. Bakover har vi jo vært veldig bra i de siste kampene. Dessverre hjelper ikke det når vi ikke er bedre offensivt, sier han.

Les også

Brann sviktet mot bunnlagets ti mann

Sliter med selvtillit

Etter å ha blitt benket mot Sandnes Ulf, var Kristoffer Larsen tilbake i Brann-angrepet på gamle jaktmarker i Hønefoss. Men på banen hvor han blomstret i den hvite drakten fjor, gikk det mer i stampe i den røde i år. Selv om ett av de mange skuddforsøkene fra distanse smalt i stolpen.

Etter kampen var han som vanlig mer diplomatisk enn kritisk i sine uttalelser om angrepsspillet.

— Noen ganger flyter det bra, men noen ganger låser det seg. Det er noe vi må jobbe videre med. Plutselig løsner og da blir det bra, sier Larsen.

— Det er jo nesten bare Jakob Orlov som scorer mål av spissene. Sliter dere med selvtilliten?

— Det har nok mye med det å gjøre, ja, sier Larsen oppgitt.

— Kampplanen fungerte

Både han og Norling var selvsagt skuffet etter å kun ha klart et poeng mot Rune Skarsfjords ti mann. Spesielt fordi de begge følte at de fortjente å få mer ut av kampen.

— Vi tar med oss et poeng på bortebane, men jeg syntes vi fortjente tre poeng i denne kampen. Dessverre kan vi ikke få det hvis vi ikke klarer å sette ballen mellom stengene, sier Larsen.

Selv om Norling var svært kritisk til angrepsspillet, fant han mye positivt å ta med seg fra kampen. Spesielt i andre enden av banen, hvor tre menn født etter Lillehammer-OL temmet Hønefoss-angrepet.

— Kampplanen fungerte bra. Det er en bortekamp vi har kontroll på, egentlig. De skaper ikke noe overhodet, bare noen offsidesituasjoner, sier Norling, og legger til:

— Vi hadde til tider også et ballinnehav som er ganske ok, vi spilte oss bra frem til siste tredel av banen, men der sa det stopp.

En av dem som brente sjanser for Brann tirsdag, var Erik Huseklepp. Hans var av det store slaget, men avslutningen fra godt hold skrudde utenfor.

— Det irriterer meg grusomt. Det var ønskeposisjon for meg. Den skal egentlig inn, sier han.

Publisert: