Biltrøbbel ødela Solbergs sjanser til seier

<p>Loeb nærmer seg niende triumf i Tyskland<strong>.</strong></p>

Hagfors, Sverige 20120211. Petter Solberg, Ford Fiesta WRC, på serviceplassen i Hagfors under WRC Rally Sweden, andre delkonkurransen i rally-VM 2012 på lørdag. Foto: Micke Fransson / SCANPIX SCANPIX

Sebastien Loeb festet grepet om seieren i Rally Tyskland lørdag. Franskmannen leder med nesten to minutter og kan ta sin niende seier i rallyet på ti år.

De svingete veiene rundt Trier passer tilsynelatende Loeb perfekt. 38-åringen vant tre av seks fartsprøver i Moselledalen og leder med 1,42,9 på toer Jari-Matti Latvala fra Finland.

Citroën-fører Loeb har dermed vunnet sju av totalt tolv fartsprøver. De tre siste avslutter Rally Tyskland søndag. Lagkamerat Mikko Hirvonen ligger på tredjeplass 2.17,2 minutter bak.

– Med en klar ledelse på slutten av andre dag, ser det bra ut, sa Loeb etter nok en god dag i førersetet.

Den mangedoble verdensmesteren leder årets VM med 43 poeng på Ford-fører Latvala. Fire VM-rally gjenstår av sesongen etter helgens konkurranse.

Bråstopp for Solberg

Petter Solberg ødela bilen på søndagens tredje fartsprøve og maktet ikke å forsvare annenplassen etter første dag. Etter å ha slått i stykker høyre bakhjul, greide Solberg ikke å ta seg til mål på prøven.

– Det var min egen feil. Jeg mistet kontrollen på bakenden av bilen i en veldig lang venstresving og klarte ikke å hente den inn igjen. Vi skled og bilen traff en stein. Dessverre var skaden på høyresiden bak for stor til å fortsette, forklarte Solberg.

Ford-føreren var ikke eneste fører med problemer på den berømte Panzerplatte-prøven. Også Daniel Sordo og Thierry Neuville, som lå på tredje— og fjerdeplass, støtte på problemer og forsvant ut av tetkampen.

Opp for de øvrige norske

Mads Østberg (Ford) har klatret fra åttende- til fjerdeplass og er 3.07,8 minutter bak Loeb.

Andreas Mikkelsen er oppe på 7.-plass med sin Skoda Fabia S2000. I S2000-klassen er kun den sjetteplasserte stallkameraten Sebastien Ogier foran nordmannen. 2.10 minutter skiller opp til Ogier, mens Mikkelsen har 1.20 minutter opp til Loeb.

Sebastien Loeb har vunnet åtte av ni utgaver av Rally Tyskland siden 2002. Ogier vant VM-runden i fjor. (©NTB)