Sola sjanseløse mot landslagsstjerner

Med ferske bronsevinnere fra OL var Byåsen flere nummer for stor for Sola. Selv ikke 11 mål fra Tonje Nøstvold hjalp på hjemmebane.

Publisert Publisert

Hege Danielsen (nummer 40) og Sola slet mot Ida Alstad og Byåsen i Åsenhallen. Til slutt vant trønderne med ti mål, 38-28. Foto: PÅL CHRISTENSEN

  • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sola – Byåsen 28-38 (12-20)

SOLA: Klasseforskjellen på lagene var tydelig helt fra avkast. Sola knotet i angrep, og hang ikke med på tempoet Byåsen satte opp. Dermed sto det 4-0 til gjestene etter bare fem minutter. Den luken klarte Sola aldri å tette, de gangene laget begynte å nærme straffet Byåsen vertene med hurtig ankomstspill eller ditto kontringer.

Interessert i flere saker om kampen?

Les også

Sola bygger med Barka (17)

Sola hadde én mulighet til å redusere forspranget til tre mål på stillingen 12-16, men i stedet saget Byåsen av hjemmelaget ved å lede 20-18 til pause. Og med 20 baklengsmål på en omgang vinner man ikke håndballkamper på elitenivå.

Tonje Nøstvold scoret 11 ganger til liten nytte. Foto: PÅL CHRISTENSEN

Tonje Nøstvold blir sørgelig alene til å trekke lasset. I starten av kampen var hun midtback, med Anna Bjørke Kallestad på sin høyre side. De to var de eneste som sto for avslutningene til Sola, før islandske Eva Björk Davidsdottir omsider begynte å melde seg på ti minutter før pause. Så skal det også sies at det også er mye håndball i nykommeren Martha Barka fra Staal Jørpeland. Hun er bare 17 år og uferdig på nivået, men viser i alle fall mot til å avslutte. Solas målvakter, Kimberley Ewanovich og Amalie Frøland gjorde også sitt beste for å stoppe overmakten i hver sin omgang.Andre omgang fortsatte som den første sluttet. Byåsen kontrollerte kampen som de ville, kjørte tempo når det var nødvendig og viste sin større bredde med landslagsspillere som Emilie Hegh Arntzen og Ida Alstad. Mot slutten kunne gjestene også tillate seg å hvile sine beste. Åtte minutter før slutt var Byåsen ti mål foran Sola og kampen endte med en timålsmålsseier til Byåsen, 38-28

Solas neste oppgave er Oppsal borte 21. september.

Publisert
  1. Håndball