Hardball-topp innstilles som Branns nye styreleder

Her er valgkomiteens nye innstilling.

Eivind Kåre Lunde (til venstre) foreslås som ny styreleder i Brann etter at Kjell Tennfjord valgte å trekke seg under årsmøtet.
 • Magnus Wikan
 • Mads Bøyum
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Eivind Kåre Lunde er mannen valgkomiteen i Brann innstiller til styreledervervet i klubben. Brann bekrefter dette mandag ettermiddag.

Lunde har i mange år vært sentral i investorgruppen Hardball, som i stor grad finansierte Branns seriegull i 2007 gjennom dyre og profilerte spillerkjøp.

Les også

Hun har Branns viktigste jobb de neste dagene

Følgende personer innstilles til styret for neste periode:

 • Leder: Eivind Kåre Lunde, innstilles for 2 år.
 • Nestleder: Henrik Lie-Nielsen, ikke på valg.
 • Medlemmer: Morten Kolseth, innstilles for 2 år. Siren Preto, innstilles for 2 år. Birger Grevstad jr., innstilles for ett år. Åshild Samnøy, ikke på valg.
 • Varamedlem: Krister Hoaas, ikke på valg.

— Ingen kommentar

Valgkomiteens leder Hilde Lekven har formidlet at hun er på påskeferie, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Branns daglige leder Vibeke Johannesen sa dette tidligere mandag ettermiddag: - Innstillingen er ikke offentliggjort ennå, så jeg ønsker ikke å kommentere den.

Da BT for flere uker spurte Kolseth om hans kandidatur, svarte han slik: - Jeg har ingen kommentar og synes valgkomiteen skal få svare for seg.

Birger Grevstad avviste å kommentere opplysningene.

Les også

– Jeg var overbevist om at vi kunne fått det bra til i Brann

Lunde, som er foreslått til ledervervet, har ifølge Proff Business Finder flere forretningsforbindelser til Grevstad som er foreslått som nytt styremedlem.

Fra før er nestleder Henrik Lie Nielsen, supporterrepresentant Åshild Samnøy og vara Krister Hoaas valgt til det nye styret.

Det ekstraordinære årsmøtet i Brann avholdes 28. april.

Tirsdagsgjengen ikke hørt

Begge forslagene til Tirsdagsgjengen, som består av en rekke veteraner og eks-spillere, er dermed blitt vraket. De foreslo å innstille tidligere Brann-formann Knut N. Kristiansen eller Erik Nordgreen.

— I utgangspunktet er vi skuffet over at valgkomiteen ikke har tatt hensyn til oss. Vi ønsker å ha folk med fotballbakgrunn i styret, noen som vil satse på sport og ikke business. Det spiller ingen rolle hvor mye penger man har på bok, hvis man ikke får det til å fungere på banen, sier Ingvar Dalhaug som representerer Tirsdagsgjengen.

I valgkomiteens innstilling er det kun Morten Kolseth som har fotballfaglig bakgrunn. Tirsdagsgjengen kommer ikke til å lage noe bråk av den grunn.

— Vi har ikke noe imot noen av dem valgkomiteen har innstilt. Vi er ikke ute etter å lage bråk, så vi kommer nok neppe til å komme med noen benkeforslag, sier Dalhaug, som heller håper på sportslig innflytelse på andre måter.

— Vi må ikke for en hver pris ha våre folk i styret, men vi vil ha noen som er opptatt av det sportslige. Om vi, for eksempel, kan få på banen et sportslig utvalg som kan kontrollere det som skjer i avdeling sport i tillegg til styret, så er vi «happy», vi.

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. SK Brann

Les mer om dette temaet

 1. Slik er fansens makt i Brann

 2. Nå er det klart når det nye Brann-styret skal velges

 3. Kan bli sjokkcomeback i styret for gammel Brann-topp

 4. Halve valgkomiteen i Brann trekker seg etter skandalemøtet

BT anbefaler

Elisabeth (46) er spesialpedagog og har jobbet mye med barn med ADHD. Så fikk hun selv diagnosen.

– Det slo ned i meg som et lyn. Jeg hadde aldri tenkt den tanken før, sier Elisabeth Bjørndal-Ruud.

LES SAKEN