Åsanes superspiss vil ikke garantere at han blir

Geir André Herrem sikret Åsane-seier, men tar overgangsryktene med knusende ro.

BRENNHET: Geir André Herrem (28) klarer nærmest ikke å la være å score for tiden. Likevel vil han ikke høre på overgangsryktene før det er noe konkret.
  • Lars E. Måseide
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

ÅSANE — KRISTIANSUND 2-0

Herrem er brennhet om dagen. Mot serieleder Kristiansund scoret han to, før han måtte ut med skade.

— Jeg er sinnssykt fornøyd med begge. Den første jakter jeg litt på "måfå", men så får jeg luken på stopperen og traff ballen som en kule. Mål nummer to er en fantastisk stikker fra "Sol" (Joachim Soltvedt, journ.anm.). Jeg ser at keeper er på vei ned, så jeg prøver på chippen og treffer helt nydelig, oppsummerer en selvsikker Herrem.

Uinteressert i ryktene

Og 28-åringen har all grunn til å være fornøyd med seg selv. Elleve scoringer på 16 kamper er det kun Pontus Engblom i Sandnes Ulf som kan matche i de to øverste divisjonene.

Det har gjort superspissen aktuell for langt større klubber enn Åsane. Blant annet har Brann vært og sett spissen på Myrdal en rekke ganger.

— Det tar jeg med knusende ro, så de får bare komme. Jeg har sagt at jeg ikke vil vite noe før det er noe konkret, sier rogalendingen.

Men han legger ikke skjul på at oppmerksomheten trigger han.

— Elleve mål blir lagt merke til. Jeg har alltid likt oppmerksomhet, så det gjør meg ingenting. Da jeg var yngre kunne det gått til hodet på meg, men nå er det bare gøy. Det gir meg kanskje litt ekstra, sier Herrem, som også var kaptein søndag.

INGEN HENVENDELSER: Ingen har kontaktet Åsane med et konkret bud enda, og Åsane-trener Kjetil Knutsen ser helst at Herrem forblir i klubben ut sesongen.

— Ingen henvendelser

- Kan du garantere at du blir i Åsane, Herrem?

— Fotball er fotball. Du kan ikke garantere noe. Jeg har det fantastisk fint her, men jeg er selvfølgelig giret på eliteserien. Det skal være rett tilbud. Jeg er ikke en 20-åring lengre, så om jeg flytter nå så må det være en god pakke for alle, svarer 28-åringen.

Åsanes trener, Kjetil Knutsen, er i hvert fall klar på at han ønsker spissen med videre.

— Det å ha en som scorer på de mulighetene han får er en kjempefordel. Vi tar ting som det kommer i overgangsvinduet, men det er ingen henvendelser på Herrem, så det betyr at han per dags dato er Åsane-spiller, sier Knutsen.

Roser laginnsatsen

Til tross for Herrem-showet var Knutsen mest fornøyd med den kollektive laginnsatsen.

— Det er ikke tvil om at Kristiansund er et godt lag, men grunnen til at vi vinner er at det er elleve mann som jobber steinhardt for hverandre. Gjennom en lang sesong må du ha spillere som kan gå inn og levere, sier Knutsen.

For Åsane kom svekket inn til toppkampen. Både kaptein Vegard Leikvoll Moberg og Martin Ueland pådro seg karantene mot Jerv, og måtte stå over mot 1.-divisjons beste fotballag.

Var usikker på seier

Bortelaget hadde kun tapt én kamp i serien før oppgjøret på Myrdal Gress. Selv spillerne var i tvil om at det skulle gå veien.

— For å være helt ærlig, så tenkte jeg at dette ville bli vanskelig. Men vi ligger kompakt og tar kontringene. Så er det herlig å ha Herrem på topp der. Ikke bare scorer han, men han jobber steinhardt på topp, sier en av kampens beste spillere, Kristoffer Nesse Stephensen.

  • PS : Tomålsscorer Herrem måtte forlate banen etter en vridning i kne og ankel, men vil trolig være klar til neste kamp mot Kongsvinger.
Publisert: