- Han er ferdig i Brann hvis de rykker opp

Eirik Birkelunds agent sier spilleren er orientert om at Brann ikke vil ha ham i eliteserien.

To utfall: Eirik birkelund kan være god nok dersom Brann blir i 1. divisjon. hvis de rykker opp, er det over og ut. Dette sier i alle fall spillerens agent at han er meddelt fra Brann. Foto: Paul S. Amundsen
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Eirik Birkelund gjorde en svært god omgang da han kom inn for en skadet Sivert Heltne Nilsen mot Jerv onsdag. Etterpå fikk han ros fra trener Lars Arne Nilsen, både for innsatsen han hadde lagt for dagen og for hans profesjonalitet.

Birkelunds omgang var nemlig hans første hele siden bortekampen mot Åsane i august. Spillernes kontrakt utløper om to måneder, og ifølge hans agent har Brann meddelt at den ikke forlenges dersom Brann rykker opp.

— Eirik er enkelt og greit ikke i Branns fremtidsplaner i eliteserien. Jeg har hatt en samtale med Branns sportssjef Rune Soltvedt. Han var ganske klar på at kontrakten ikke fornyes hvis Brann rykker opp. Dersom de blir i 1.-divisjon, kan det være muligheter, sier Birkelunds agent Henning Berg.

Les også

Heltne Nilsen kan miste resten av sesongen

— Ikke funnet god nok

Etter Jerv-kampen uttalte Birkelund igjen at han håper å vise seg frem for Brann denne høsten, slik at han tilbys en ny kontrakt. Ifølge Berg er Birkelund orientert om hans samtale med Rune Soltvedt. Til tross for at et opprykk åpenbart ikke gagner Birkelunds muligheter for fremtiden, leverte spilleren altså utmerket onsdag kveld.

Les også

«Norges beste innbytter»

— Vil dette si at han er ferdig i Brann etter de tre siste kampene?

— Det er vanskelig å tolke dette på en annen måte enn at Eirik ikke er funnet god nok for eliteserien. Hans eneste ønske er å overbevise i Brann og å få ny kontrakt, men det går altså ikke hvis de rykker opp - hvilket det ser ut for at de gjør, svarer Berg.

Agenten hevder det finnes interesse for Birkelund i markedet, men innrømmer at midtbanemannens begrensede spilletid denne høster gjør ham vanskelig å markedsføre.

 • Hva fikk Birkelund han på børsen? Sjekk her

— Det er vanskelig å vise seg frem med så lite spilletid som han har fått. Det gjør det også vanskelig å posisjonere ham på noen måte i markedet. Det blir nok prøvetreninger i én eller flere andre klubber for Eirik etter sesongen, sier Berg.

Birkelund selv erkjenner at det ikke ser bra ut for hans del.

— Det ser ikke lyst ut. Situasjonen er ikke ideell, og det er ikke ønskelig for min del med så lite spilletid. Det gjør det vanskelig, sier Birkelund.

— Hvordan klarer du å prestere når du vet at et opprykk betyr kroken på døren for din del?

— Man gjør alltid sitt beste. Jeg har mange av mine beste venner i Brann, og er glad i klubben. Jeg har også vært klar på at jeg gjerne vil fortsette, men det ser jo ikke så lyst ut, innser han.

Nekter å kommentere

Agenten understreker at han er uenig i Branns beslutning, noe han for så vidt også er programforpliktet til å være. Han har avtalt enda et møte med Rune Soltvedt etter sesongslutt.

Soltvedt ønsker ikke å kommentere saken i særlig grad.

— Som vi har sagt før: Vi må vente og se før vi kommenterer kontraktssituasjonene. Om det har gjeldt tidligere, gjelder det i alle fall nå.

- Birkelunds agent sier han har fått beskjed om at spilleren ikke inngår i deres planer hvis dere rykker opp. Stemmer det?

— Altså, jeg har ikke lyst til å kommentere dette mer.

- Men er det riktig at du har kommentert det overfor spillerens agent?

— Det er ikke unaturlig at jeg fører samtaler med agenter, det får på en måte bli mellom meg og ham. Jeg har ikke lyst å kommentere denne saken mer.

Fra før er det kjent at Azar Karadas automatisk tilbys en forlengelse av sin avtale med Brann med ett år. Dette fordi han har en klausul i kontrakten sin. Erlend Hanstveit og Kenneth Udjus sin fremtid er uavklart. Heller ikke Fredrik Haugen, som er i Hammarbys søkelys, har mottatt forslag fra Brann om kontraktsforlengelse. Hans nåværende avtale går ut til sommeren neste år.

Sjekk ut Ballspark-podkasten:

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Eirik Birkelund
 3. SK Brann
BT anbefaler

Fullsatt kirke tok farvel: – Det skjedde så fort og uventet

Torsdag ble Noah Landro (12) begravd etter dødsulykken i Øygarden.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Slik var sommer­dagen: – Glad vi ble her

 2. Før visste bare lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser».

 3. Mathias (30) selger for millioner. – Jeg har vært på rett sted til rett tid.

 4. Arrangøren ut mot tøffe krav. – Dette må vi ta til oss, svarar byråden.

 5. Ingen enighet i flystreiken

 6. Gikk fra flyvert til konduktør – usikker på om han vil tilbake