Haugen oppfylte løftet til fansen: – Det er vanskelig å glede seg over

Fredrik Haugen holdt ord overfor Brann-supporterne.

STRENG MED SEG SELV: – Jeg har bidratt bra, men når det ikke blir det store sluttproduktet for laget, er det vanskelig å glede seg over det, sier Fredrik Haugen om sesongen.
 • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det var ikke kvelden for å feire personlige bragder. Fredrik Haugen var akkurat like skuffet som de andre Brann-spillerne i Drammen søndag kveld.

Medaljene røk, Europa-håpet røk og sesongen er i praksis over for Brann.

Deyver Vegas redusering ni minutter før slutt fikk ingenting å si. Men for Fredrik Haugen, som slo frisparket som endte i Vegas bein, betydde det nok en målgivende å legge til i statistikken for 2017. Dette var Haugens tiende assist denne sesongen, noe som gjør at han topper listen sammen med Tromsøs Morten Gamst Pedersen.

LØFTET: Dette lovet Fredrik Haugen Brann-fansen før sesongen. Han holdt ord.
Les også

Brann-børsen: «Han hang ikke med i brudevalsen»

Haugen har i tillegg scoret fem selv, og står altså med 15 målpoeng. Dermed har han nådd antallet han lovet supporterne gjennom en sak i BT før sesongen. Men midtbanespilleren flirer litt når han blir minnet på at målet er oppnådd.

– Klarer ikke tenke på det

– Akkurat den der scoringen er det Vega som skal få. Det var en litt billig målgivende. Gjennom sesongen har jeg hatt en del bra målpoeng, men jeg klarer ikke å tenke på det nå. For etter den våren vi hadde, blir det litt sånn nedtur hele greien. Jeg har bidratt bra, men når det ikke blir det store sluttproduktet for laget, er det vanskelig å glede seg over det, sier Haugen.

– Har det likevel vært din beste sesong i eliteserien?

– Ja, det kan hende det er et lite hakk opp fra i fjor, da det også tidvis var bra. I år har det stort sett vært bra, men i likhet med laget hadde jeg en dupp i sommer.

USIKKER FREMTID: Haugens kontrakt går ut til sommeren.

Den vonde sommeren står igjen som den fremste forklaringen på at Brann-sesongen ble en del svakere enn i fjor. Tapet mot Strømsgodset gjør som kjent at Brann havner på femteplass uansett hvordan siste seriekamp mot Tromsø søndag måtte ende.

– Vi hadde en veldig god vårsesong, og var kanskje Norges beste lag en periode. Da sprudlet vi virkelig og hadde noen relasjoner som var vanskelige å stoppe. Så kom downperioden i sommer som gjør at vi ikke tar medalje. Det er kjipt, men vi har oss selv å takke. Vi har hatt en del marginer mot oss som vi hadde med oss i fjor, sier Haugen.

Kan være slutten på Brann-karrieren

Hvor lenge han selv spiller i Brann, er høyst usikkert. Kontrakten går ut til sommeren, og han har så langt ikke gitt uttrykk for at han vil forlenge.

– Det der tar vi etter sesongen. Jeg tror det er litt misforstått, folk tror at jeg på død og liv skal vekk fra Brann. Det er absolutt ikke sånn. Jeg trives veldig godt, sier Haugen, som ikke vil svare på om han har tilbud fra andre klubber.

Les også

Pedersen hysjet mot Brann-supporterne etter scoringen: – De er ikke så glade i meg

Samtidig fastslår han:

– Jeg har ambisjoner som fotballspiller, som alle andre som spiller i denne ligaen. Vi får bare se hva som skjer.

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror Haugen er en av spillerne i eliteserien som har en god mulighet til å komme seg videre.

– Haugen er en veldig god eliteseriespiller. Om det er nok til å komme seg langt videre, vet ikke jeg, men han er i vannskorpen til å ta et steg til.

– Han har vært i Bergen lenge nå. Kanskje bør han prøve noe nytt, og kanskje må han ut av landet og trene på et høyere nivå hver eneste dag for å ta det steget, sier Rekdal.

Også en rekke andre Brann-spillere kom før sesongen med løfter til supporterne gjennom BT. Her ser du hvordan det gikk:

Ruben Kristiansen: Skulle nekte motstandernes høyrekanter å score. Dette røk da Pål André Helland scoret mot Brann på Lerkendal, selv om det strengt tatt var Piotr Leciejewskis feil.

Vito Wormgoor og Deyver Vega: Ville sørge for pokaler. Det gikk ikke.

Torgeir Børven: Skulle score sitt første Brann-mål. Det meget forsiktige løftet holdt han. Han har laget tre mål, alle fordelt på to kamper mot Haugesund.

Azar Karadas: Skulle gi alt. Vanskelig å ta ham på.

Peter Orry Larsen: Skulle løpe og krige så mye han kunne. Også vanskelig å ta ham på.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om dette temaet

 1. Doddo: «Brann brenner ikke lenger»

 2. Brann-børsen: «Han hang ikke med i brudevalsen»

 3. Dette er Branns egen dom over sesongen

 4. Pedersen hysjet mot Brann-supporterne etter scoringen: – De er ikke så glade i meg

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Fredrik Haugen
 4. Kjetil Rekdal
 5. Morten Gamst Pedersen
BT anbefaler

Fleire titals barnehagar treng oppussing

Dårleg vedlikehald og nye krav gjer at fleire av barnehagane i Bergen må totalrehabiliterast eller rivast.

LES SAKEN