Bardal reddet Norges ære

Trønderen ble nummer fire i Titisee-Neustadt.

Publisert Publisert

UTENFOR PALLEN: Bardal måtte se pallplassen glippe i Tyskland (arkivbilde). Foto: NTB SCANPIX

  • NTB
  • Petter Remen Hanssen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På en svak norsk dag i hoppbakken var det bare Anders Bardal og Anders Jacobsen som kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Bardal ble beste nordmann. Han lå som nummer fire etter første omgang, og forsvarte plasseringen etter nok et godt hopp i andre omgang. Jacobsen endte som nummer 17. – Jeg er lettet. Anders var bare to tideler fra pallen. Dette var mye bedre hopping enn lørdag. Nå fikk han med seg hastighet over kulen, det er svært viktig i denne bakken. Og han kom i en helt annen flygeposisjon. Veldig bra, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Stoch i tet

Bardal hoppet 139 meter og fikk 143,8 poeng i første omgang. Nest beste norske var Anders Jacobsen på 23. plass med et hopp på 133 meter.

Kamil Stoch ledet etter førsteomgangen med et svev ned til 142,5 meter, som holdt til 151 poeng. Veteranen Noriaki Kasai lå på 2. plass med 148,1 poeng og Piotr Zyla på 3. plass med 145,3 poeng.

Morgenstern ut på båre

Det ble en dramatisk slutt på 1. omgang. Thomas Morgenstern, som vant lørdagens renn, falt på 141 meter. Østerrikeren reiste seg, men orket ikke stå for egen maskin. Medisinsk personell kom inn i bakken og bar ut Morgenstern på båre.

Les også

Morgenstern til sykehus etter fall

Ikke gode nok for finalen

Verken Rune Velta, Ole Marius Ingvaldsen eller Anders Fannemel klarte å ta seg videre til finaleomgangen. Velta ble nummer 32 søndag etter et hopp på 131 meter. 0,8 poeng skilte ham fra plass i 2. omgang. Ingvaldsen hoppet 131 meter, Fannemel meteren kortere.

Robert Johansson klarte ikke å ta seg videre fra kvalifiseringen.

Bardal landet på 142 meter

Anders Jacobsen hoppet seg opp fra 23. plass til 17. plass i den andre omgangen med et hopp på 138 meter.

Janne Ahonen hoppet 141,5 meter i andreomgangen, noe som holdt til en 5. plass. Simon Ammann var den første som kunne tukte den finske veteranen da han strak seg ned til 141,5 meter da det var fem hoppere igjen.

Bardal hoppet etter Ammann og kom seg ned til 142 meter, men kunne likevel ikke ta førsteplassen fra sveitseren.

Stoch beholdte ledelsen

Det klarte heller ikke nummer tre etter den første omgangen, Zyla, som landet langt oppi bakken.

Kasai, som lå som nummer to, landet på 137,5 meter, men han også måtte se seg slått av Ammann.

Da var det bare én mann igjen på toppen, Kamil Stoch. Den polske hopperen landet på 138,5 meter, tre meter kortere enn Amman, men det var likevel godt nok til å vinne hopprennet i Titisee-Neustadt.

Det betyr at Stoch sendte Bardal ned på en 4. plass. Verdenscupleder Gregor Schlierenzauer ble nummer 8.

Publisert
  1. Hopp
  2. Anders Bardal
  3. Anders Jacobsen
  4. Anders Fannemel
  5. Rune Velta