Trist dag for sykehuset

<p>Tromsø private sykehus feirer 10-års jubileum i år. Men feiloperasjonen tirsdag ble et stygt skår i gleden.</p>

Operert_i_feil_kne__547463d
Fotball 1.DivisjonFart Stadion 18.10.09FL Fart v Alta 1-1Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportIrene Pettersen , Alta depper mens Regine Bakken , Fart jubler for sin scoring
  • Jonas Hansen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Overraskelsen ble stor tirsdag for Alta IFs 1. divisjonskeeper Irene Pettersen. Da var hun i Tromsø for å bli operert ved Tromsø private sykehus for en kneskade hun pådro seg i desember.

Korsbåndet i høyrekneet var røket. Legen opererte det venstre ved en feiltagelse.

— De oppdaget ikke noen feil under operasjonen. De har laget et nytt korsbånd i det gode kneet. At de hadde tatt feil kne ble ikke oppdaget før jeg selv gjorde dem oppmerksom på det da at jeg våknet fra narkosen, sier Irene Pettersen til Altaposten.

Bente Holtan Openshaw , daglig leder og administrerende direktør for Tromsø private sykehus, legger seg langflat etter at sykehuset tirsdag opererte feil kne på en pasient.

- Vi er utrolig lei oss. Dette er forferdelig både for pasienten og oss. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å ivareta pasienten og staben - de har det ikke lett de heller. De som opererte er rutinerte folk. Ortopeden har vært spesialist i ortopedi siden 1995 og har utført hundrevis av slike operasjoner , sier Holtan Openshaw til iTromsø.

Beklager

Hun forklarer at det er en menneskelig svikt som ligger bak feiloperasjonen, men vil ikke gå nærmere inn på nøyaktig hva som førte til feiloperasjonen.

— Vi går igjennom alle rutiner fra innkomst til utskrivelse, og det vil avdekke hvordan feilen kunne skje. Vi har en god dialog med pasienten, og kommer til å følge opp det som har skjedd med hensyn til kontroller og rehabilitering.

Tromsø private sykehus har selv meldt saken inn til Helsetilsynet.

— Selvfølgelig har vi gjort det. Vi har gjort en feil, og må ta ansvar for det vi har gjort.

- Vil det komme på tale med noe slags kompensasjon til pasienten?

— Vi må ta en ting av gangen. Først vil vi hjelpe pasienten med meldingen til Norsk Pasientskadeerstatning, så vil tiden vise hva som skjer etterpå. Pasienten kommer tilbake for å operere kneet på nytt til høsten, sier Holtan Openshaw.

Publisert:

Les mer om dette temaet