Fotballekspert om Messi-feiring: Det var en form for frustrasjon, og et sinne som har bygd seg opp over tid

Måten Liones Messi feiret vinnermålet på vekker oppsikt.

Publisert: Publisert:

Slik feiret Lionel Messi sin avgjørende 3–2-scoring på overtid mot Real Madrid søndag. Foto: Stringer / X01095

Søndag vant Barcelona, med en strålende Lionel Messi i spissen, 3–2 over Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Katalanerne topper nå La Liga på bedre målforskjell enn Real, men har én kamp mer spilt.

– Tittelkampen er veldig åpen igjen nå. Den så ut til å dø ut søndag da Real Madrid ledet 1–0, og det hadde den gjort med 2–2 også. Da Messi scoret målet på overtid, svingte pendelen i motsatt retning, sier Viasat-ekspert Petter Veland.

Barcelona har igjen fem kamper, Real Madrid seks.

– Nå er det 50/50. Begge lag har 75 poeng, men Barcelona er foran på innbyrdes, sier Veland.

Real Madrid har toppet hele sesongen, og har hatt flere muligheter til å hekte av Messi og Co. på toppen.

– De reddet ett poeng på overtid i Barcelona, og tapte på overtid på hjemmebane. Ser man på det resterende kampprogrammet, er det cirka like vanskelig for begge klubbene, selv om Real har en ekstra kamp å ta poeng i, sier Veland, og minner om at Real Madrid bare har tatt ett av de åtte siste ligamesterskapene.

– En faktor er også at Barcelona er ute av Champions League, og kan ha fullt fokus på La Liga. Real Madrid har også to tøffe semifinalekamper mot Atlético Madrid å ta hensyn til, sier Veland.

Se høydepunktene fra kampen

Les også

Ekspertene om Real-kapteinens utvisning: – Han mister hodet

– En form for frustrasjon

I likhet med de fleste andre, lot han seg imponere av Messi søndag. Den argentinske magikeren scoret to ganger, og fikk Sergio Ramos utvist.

– Debatten i Spania etter kampen har gått på om dette var den beste kampen han har levert for Barcelona noensinne, sier Veland.

Barcelonas nummer ti skal i hvert fall ha store deler av æren for at katalanerne nå er med i gullkampen.

– Hva kan du si om feiringen til Messi der han viser drakten sin til Real Madrid-supporterne?

– Jeg tror ikke det var noe planlagt. Det var nok en form for frustrasjon, og et sinne som har bygd seg opp over tid. Messi tapte VM-finalen (2014), finalen i Copa America (2016), og ble slått ut av Champions League et par dager før. Det var en småikonisk bilde, mot den største erkefienden i løvens hule, der han viser frem drakten sin, og sier «ikke regn oss ute av gullkampen», sier Veland.

Han tror ikke det ligger noe spesielt bak.

– I utgangspunktet er jeg motstander av å provosere motstanderens supportere, så dette var en ok måte å feire på. Han bare sto der, og sa «ikke glem oss, ikke glem meg», sier han.

– Hva skriver spanske aviser om feiringen?

– Ikke annet en at det er et ikonisk bilde, og et type bilde man ikke har opplevd før, spesielt i «El Clásico», sier Veland.

Les også

Blodig Messi fikk albue i ansiktet – så avgjorde han El Clásico på overtid

Sergio Ramos gir Gerard Pique tommel opp i det han forlater banen i Madrid etter sitt røde kort søndag. Foto: Susana Vera / X01095

Ramos og Pique

De som så kampen søndag, fikk også med seg at Real Madrid-kaptein Sergio Ramos og Barcelona-stopper Gerard Pique ikke har det beste forholdet.

– Jeg tror ikke de inviterer hverandre på juleselskap med det første. Det er to sterke personligheter som er talsmenn for Real Madrid og Barcelona, og rivaliseringen mellom disse to lagene har tilspisset seg de siste årene. «Standingen» deres gjør at hele situasjonen blir mer spesiell, sier Veland.

Ramos fikk direkte rødt kort da han taklet Messi 13 minutter før slutt i storkampen. Real Madrid-spilleren rettet fokus mot Pique, hans stopperkollega på landslaget, og kom med en tommel opp da han gikk av banen.

– Pique har flere ganger meldt at Real Madrid blir favorisert av dommerne, og at Florentino Pérez (Real Madrid-president, red.anm.) styrer La Liga med jernhånd, sier Veland.

Duoens kjølige forhold på klubbnivå har vart i noen år.

– Journalistene elsker også å la den snøballen rulle videre. Det er litt medieskapt også. Gerard Pique er flink til å kaste ut agnet i vannet, og journalistene kaster seg over sluken med en gang, sier Veland, som ikke bryr seg nevneverdig om meldingene de to slenger til hverandre.

– Så lenge man holder saklighetsgraden oppe til en viss grad, og ikke slenger dritt, så er det en faktor som er der, sier han.

Publisert: