Iversen mener han har fått svi for ferien frem til nå

SOGNSVANN (VG) Emil Iversen (30) tok seg en lang pause etter utladningen sist vinter. Det har han måttet betale for lenge.

SELVTILLITEN TILBAKE: Emil Iversen sier at selvtilliten og kroppen fungerer igjen etter en lang pause i våres.
Publisert Publisert

– Nå begynner selvtilliten å bli bedre og jeg føler kroppen svarer bra, men det er kort tid igjen til Beitostølen, sier Iversen til VG.

Overfor NRK har verdensmesteren fra femmila sagt at han ikke trente ordentlig i mars, april og mai. Etter sist vinter med renn og pandemi trengte 30-åringen en lang pause. Det har han kjent på øktene i oppkjøringen til ny sesong.

– Jeg har lenge fått svi litt for det. Det var som å ta ut litt for stort beløp av sparekontoen, så må du jobbe inn det. Jeg har vært litt på etterskudd lenge, men nå føler jeg ikke det mer, sier Iversen, en måned før sesongåpningen på Beitostølen.

Han er klar på at han ikke angrer på ferien.

Les også

Nossum om spiseforstyrrelser: – Folk ville fått sjokk over hvor mye godteri vi spiser

– For meg tror jeg på sikt det var det beste. Nå fremover må jeg være veldig skjerpet, og jeg føler hodet fungerer bra. Så får vi se etter sesongen om jeg angrer. Det blir nok ikke så lang ferie neste år, sier Iversen.

– Nå blir det kaldere, regn og tøffere å komme seg ut på trening, men det er nå jeg skal være super-skjerpet, lover han.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er av samme oppfatning: Iversen er der han skal være igjen.

– Jeg var ikke så fornøyd med Emil etter sommeren, men siden det har han gjort det veldig bra. Emils sesong sist var outstanding fra våren til frem femmila i VM. Han er veldig nær nå å være der han var på samme tid i fjor. Jeg er så trygg på ham som jeg kan være, sier Nossum.

Denne sesongen er OL i Beijing det store målet for langrennsløperne. Fra før har Iversen to topp 10-plasseringer i OL, fra Pyeongchang.

Publisert