Stord sto for lørdagens cupbombe: – Noe helt spesielt

(Stord - Haugesund 2–2, 7–6 på straffer) Lørdagens største cupbombe smalt i Sunnhordland da Stord slo ut regjerende finalist Haugesund. Treneren til 3. divisjonsklubben var likevel ikke fryktelig overrasket.

 • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Publisert Publisert

– Vi visste at det ikke var en umulig oppgave. Vi er nok ikke like overrasket som det virker som at resten av Fotball-Norge er, sier Stord-trener Kim Rønningstad til VG lørdag kveld.

Dette var Stords første tellende kamp siden 26. oktober 2019 (!).

– Selvfølgelig er det gøy å få en sånn ramme, og møte den tapende cupfinalisten, sier Rønningstad.

Les også

Har ikke spilt en tellende kamp på 636 dager – nå er det duket for Oslo-derby

Likevel så det ikke ut som det var i Sunnhordland skrellen skulle komme. Et Haugesund-mannskap med flere av sine største stjerner fra start tok oppskriftsmessig ledelsen ved Ulrik Fredriksen etter halvspilt første omgang. Mads Sande doblet ledelsen fem minutter ut i andre omgang.

Så startet opphentingen. Erlend Grov reduserte etter 66 minutter, før Martin Pedersen utlignet i kampens siste ordinære minutt.

I ekstraomgangene ble det målløst, og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Der trakk Stord det lengste strået, og vant 7–6 i første runde i cupen.

– Det har vært cupbomber før, men jeg vet ikke hvor ofte det har skjedd at et lag kommer tilbake fra 0–2 mot et bra lag i sesong. Det er noe helt spesielt, sier Stord-treneren.

– Det ble en sånn dag i dag. Vi hadde muligheter til å punktere, men klarte ikke å benytte oss av dem, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til VG.

SLÅTT UT: Christian Grindhaug og Haugesund er det første eliteserielaget som ryker ut av cupen 2021. Her fra onsdagens seriekamp mot Sandefjord.

– Hvordan er det mulig at et eliteserielag ryker for et 3. divisjonslag som ikke har spilt kamp siden høsten 2019?

– Det har med fotballens natur, det. Man opplever sånne dager. Jeg har opplevd de før, og kommer til å oppleve dem igjen. Man må gjøre seg fortjent til vinne, sier Grindhaug.

Det var flere straffebom, men Haugesund-debutant Mads Solberg Johannesen bommet på gjestenes niende straffe. Så satte Jone Halleråker Jensen den avgjørende straffen i mål, og sendte Stord videre.

– Han tok det selvsagt tungt, men det er god læring i det. Da har han erfart det, og det går nok over, sier Grindhaug om Johannesen.

Drømmen om Ullevaal lever for Stord, som skal ut i ny runde neste helg. Haugesund må rette fokus over på eliteserieoppgjøret mot Strømsgodset onsdag.

– Vi har bevist at vi kan konkurrere med de beste lagene i Norge, sier Rønningstad.

– Vi har den kampen i tankene allerede, sier FKH-treneren.

Publisert
 1. Fotball-NM
 2. FK Haugesund
 3. Stord IL
 4. Jostein Grindhaug
 5. Norsk fotball
BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Savnet kvinne trolig funnet omkommet

 2. Etter denne pressekonferansen begynte en mann i Bergen å slette filer

 3. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

 4. Bak denne knuste døren skal han ha angrepet et eldre par

 5. Ukjente Nikolai Astrup-bilder i Bergen: – Dette er et mysterium

 6. «Kunne fått en italiener til å gråte»