Start får utbetalt 5,3 millioner i krisepakke

Idrettsaktører og frivillige organisasjoner får utbetalt 600 millioner kroner i kompensasjon fra regjeringen. De store fotballklubbene topper listen.

Publikumsbortfallet er en av grunnene til at toppklubber får kompensert inntektstap.
  • NTB
  • Pål Wollebæk Jørgensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Start får 5,3 millioner kroner fra krisepakken mens Vipers får 414.000 kroner. Det var i tråd med hva begge klubbene søkte om.

Start hadde i sin søknad dokumentert 7.685.824 kroner i frafall i inntekter som følge av koronakrisen. Organisasjoner som er godkjent for kompensasjon, kan få inntil 70 prosent av søknadsbeløp. For Starts del beløper det seg til 5.380.078 kroner som nå er innvilget. Størstedelen av pakken gjelder for ni hjemmekamper med kun 200 tilskuere. I søknaden anslo Start å tape cirka 700.000 kroner pr. hjemmekamp.

Mandagens utbetaling er den fjerde i rekken fra det som er kulturminister Abid Q. Rajas (V) andre krisepakke til idretten og frivilligheten. I denne runden kompenseres det for bortfall av inntekter tilknyttet 13.500 ulike arrangementer.

I alt 3307 søknader er innvilget et samlet kompensasjonsbeløp på i underkant av 600 millioner kroner. Flere eliteserieklubber i fotball har blant annet fått erstattet tap av billett- og kampinntekter.

Det største enkeltbeløpet som ble utbetalt mandag, lød på 15,1 millioner kroner og gikk til Brann. Rosenborg følger nærmest på listen med 14,3 millioner, mens Haugesund får 7,8 millioner.

Les også

Start-treneren: – Vi diskuterer alltid hvordan vi håndterer kampene

6803 søknader

I tillegg til Start, kan Vålerenga, Strømsgodset og Aalesund alle vente seg mellom 5,1 og 6,1 millioner, mens Odd (3,6 millioner), Molde (3,1 millioner) og Bodø/Glimt (2,6 millioner) følger lenger ned på listen.

Norges Fotballforbund kompenseres på sin side med 12,4 millioner i denne runden, mens Bækkelaget Sportsklubb kan vente seg en utbetaling på 11,6 millioner som følge av avlysningen av Norway Cup.

Utbetalingene gjelder for bortfall av inntekter i perioden 12. mars til 31. august.

Samlet sett har klubber, foreninger og organisasjoner nå fått utbetalt over en milliard kroner fordelt på 25.000 arrangement fra regjeringens andre krisepakke.

Søknadsfristen utløp 15. september. Da hadde Lotteri- og stiftelsestilsynet, som administrerer ordningen, mottatt 6.803 søknader. Mange av disse er dermed fortsatt ikke behandlet.

– Det er viktig at vi kan fortsette med den raske behandlingen, slik at vi får sikret utbetaling til de mange organisasjonene i landet vårt som opplever bortfall av inntekter på grunn av covid-19-pandemien, sier kulturminister Raja.

Les også

Starts nye prognose: Mangler 5,7 millioner ved utgangen av året

Vipers fikk det de søkte om

Totalt har Kulturdepartementet satt av 1,87 milliarder kroner til de to innledende krisepakkene til idretten og frivilligheten. 1787 idrettslag og organisasjoner fikk nærmere 272 millioner kroner fra den første krisepakken.

I slutten av august ble det kjent at Kulturdepartementet har satt av en ny milliard for å kompensere for inntektsbortfall for perioden 1. september til 31. desember.

I krisepakke to har det vært åpnet for å dekke et bredere spekter av inntektstap. Toppidretten har blant annet kunnet få erstattet bortfall av billett- og andre kampinntekter.

Det har samtidig vært satt et tak som innebærer at bare 70 prosent av tapte inntekter blir dekket. Medlemsinntekter, pengegaver og sponsor- og reklameinntekter blir ikke kompensert.

Vipers har fått kompensert 414.000 kroner, hovedsakelig fordi sluttspillet og serieavslutningen ikke ble spilt i vår.

– Vi har fått det vi søkte om, sier daglig leder Terje Marcussen.

Han forteller at Vipers kommer til å søke om et betydelig større beløp i neste krisepakke.

– Da kommer vi til å søke om kompensasjon for tapte billettinntekter til både fem serie-og fem Champions League-kamper. Det er klart at det beløpet blir en god del høyere, sier Marcussen.

Publisert
  1. IK Start
BT anbefaler

TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

Eirik Furuseth opplevde meldingene som truende og trakasserende.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Gravemaskin raste 10–15 meter ned – nå får Vegvesenet bot etter ulykken

  2. Når andre får barn, gir det Andrea en følelse hun aldri snakker om

  3. Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

  4. – Forsvarsdepartementet, Forsvarsstaben og andre ansvarlige må se seg selv i speilet

  5. Kariann har ein beskjed til alle som treff ungdom på sommarjobb

  6. – Veien har på rekordtid blitt den største campingplassen i Bergen