Svenske matchvinnere da Pittsburgh avgjorde Stanley Cup

Med to sene mål sikret Pittsburgh Penguins seg sin andre strake Stanley Cup-tittel i ishockey med 2-0 over Nashville Predators natt til mandag.

Sidney Crosby ble kåret til finalens mest verdifulle spiller. Jeff Robertson / AP / NTB scanpix

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 0–2 (0–0, 0–0, 0–2), sammenlagt 2–4.

Dermed endte det 4–2 totalt i best av syv-serien.

Med drøyt 1.30 minutter igjen av ordinær tid sto det fortsatt målløst. Da dukket svenske Patric Hörnqvist opp og satte inn 1–0 via Nashville-målvakt Pekka Rinne. Minuttet senere fikk finalen sin andre svenske målscorer. Carl Hagelin satte inn 2–0 i åpent mål.

Pittsburghs seier er den femte i rekken. Ikke siden 1997–1998 (Detroit) har et lag vunnet Stanley Cup-tittelen to år på rad.

Pittsburgh Penguins jubler etter 2-0-seieren over Nashville Predators. Foto: Jeff Robertson / AP / NTB scanpix

Crosby ble MVP

Sidney Crosby, Pittsburghs kaptein, ble kåret til finalens mest verdifulle spiller (MVP).

– Det er veldig spesielt å dele dette med denne gruppen med spillere. En god del av spillerne var med sist, men for de nye er dette veldig spesielt, sa Crosby.

– Dette var målet vårt på starten av året. Vi visste at ingen hadde forsvart seieren på lenge. Å gjøre det gir en veldig god følelse, fortsatte kapteinen.

Håndklær og supportereffekter regnet over isen da Pittsburgh-spillerne feiret seieren. Nashville hadde tradisjon tro allerede kastet flere fisk på isen gjennom kampen.

Annullert mål

– Jeg synes vi ble bedre og bedre gjennom hele sluttspillet og vi prøvde å gjøre det i finaleserien også, sa Crosby.

Matt Murray stoppet 27 skudd for Pittsburgh, inkludert fire avgjørende redninger da Nashville prøvde å gjøre mest ut av 3.28 minutter med overtall i den andre perioden.

Pekka Rinne i motsatt mål hadde på sin side 27 redninger på 28 skudd, og tapte kun for andre gang på hjemmeis i sluttspillet.

Nashville ropte på mål i den andre perioden da Colton Sissons skjøt i nettet etter en retur. Dommerne underkjente imidlertid målet med grunnlag i at de allerede hadde blåst da Sissons scoret.