Branns millionprosjekt nærmere realisering enn noen gang

Fylkesmannen har gitt grønt lys.

Publisert Publisert

TEGNING: Slik kan den nye langsiden på Brann Stadion med hybler bli seende ut. Foto: Og arkitekter

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fylkesmannen har godkjent et revidert planforslag fra Brann, og har dermed gitt grønt lys for utbygging på Brann Stadion, melder Bergensavisen.

– Det er gledelig og viktig. Ønsket fra Fylkesmannen var å få en bedre beskrivelse av planene, det fikk de, og da trakk de også innsigelsene sine, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann.

– Brann har imøtekommet merknadene våre. Planen var litt løs i fisken første gang vi fikk den inn, men de har strammet den opp, sier saksbehandler hos Fylkesmannen i Hordaland, Torgeir Flo, til BA.

FORNØYD: Brann-sjef Vibeke Johannesen har fått gode nyheter. Foto: Marita Aarekol

Les også

Doddo: «Aldri har fotballinteressen i Bergen vært større, og sjelden har Brann-interessen vært lavere»

Brann ønsker å bygge opp mot 300 studenthybler på Stadion. Disse skal så selges til Studentsamskipnaden, og salgssummen skal finansiere både bygging av hyblene og ny langside på Stadion. Samtidig er det et mål for Brann å sitte igjen med penger til slutt.

Brann håper å begynne byggingen i 2018, og ha nytt Brann Stadion klar til 2019-sesongen.

– Det skal være mulig, gitt at medlemmene våre støtter forslaget og fremdriften i Bergen kommune blir bra. Det er et bystyremøte i desember, der vi håper planene kan bli vedtatt. Vi opplever en positiv innstilling til prosjektet, så vi håper det ikke blir noen forsinkelser i prosessen, sier Vibeke Johannesen.

Et ekstraordinært årsmøte i Brann er ventet tidlig i desember.

– Går alt som det skal, kan arbeidet med ny tribune starte i februar, sier Johannesen.

Da reguleringsplanen for prosjektet ble sendt inn til Fylkesmannen, kom det innsigelse om at utearealene ikke var tilfredsstillende, men dette har Brann nå løst, slik Fylkesmannen ser det. Nå er det opp til Bergen bystyre å vedta reguleringsplanen. Det må skje før jul dersom bygningsarbeidene skal kunne komme i gang tidlig i 2018.

I den første versjonen av denne saken sto det at naboene rundt Brann Stadion har gitt grønt lys for utbygging. Dette har BT redigert bort i etterkant.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering