Dette er Branns testkonge

Eirik Birkelund fører nok en gang an i målingene av Branns fysiske kapasitet.

FYSIKKEN I ORDEN: Midtbanespiller Eirik Birkelund har igjen hevdet seg svært godt når Brann har målt spillernes fysiske kapasitet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Eirik Birkelund (21) skiller seg som regel positivt ut når Brann-spillerne tester sin fysiske form, og slik var det også i den nylig gjennomførte runden med målinger.

BT kjenner til at Birkelund var best i bip-testen som viser kondisjon og i styrkeøvelsen hang-ups, som går ut på å heise kroppen sin ved hjelp av egen styrke. I sprintøvelsen 40 meter kom midtstopper Bismar Acosta best ut, med Birkelund som nummer to. Også spensten til Birkelund skal være ledende i Brann.

— Er du bedre trent enn noen gang før?

— Det tror jeg. På noen av testene fikk jeg bedre resultater enn tidligere, sier Eirik Birkelund

Sist vinter ble Birkelunds maksimale oksygenopptak målt til 69,2. Da sa kondisjonsguru Johan Kaggestad at han sjelden hadde sett målinger for fotballspillere over 70. * Har du fått med deg vår oppsummering av året i 1. divisjon? Du kan lese den her

Tause trenere

Brann har årsmøtevedtak på å være Norges åpneste klubb, men velger igjen å hemmeligholde alt som har med spillernes fysiske tester å gjøre. Ikke en gang toppresultatene er trener Lars Arne Nilsen interessert i å kommentere.

- Er Birkelund et forbilde for de andre når det gjelder den fysiske treningen, Nilsen?

— Det spørs hva du mener med godt trent?

- Styrke, utholdenhet, spenst og så videre?

— Jeg vil ikke si for mye om det. Det er mange som er seriøse. Han trener godt og han trener hardt. Det er mange som er i den gruppen, synes jeg.

Les også

Nilsen vil ikke svare på om Brann-spillerne er godt trent

De fullstendige testresultatene bearbeides av assistenttrener Kenneth Mikkelsen mandag og tirsdag.

— Jeg har akkurat fått inn alt og har ikke hele oversikten ennå, sier Mikkelsen, som ikke vil uttale seg mer.

Også før sesongen som nylig er avsluttet, ble spillerne testet. Da kunne BT bringe topplistene i de forskjellige øvelsene. Birkelund var best i kondisjonsøvelsen da også, mens Fredrik Haugen spurtet raskest og Marcus Pedersen løftet mest i benkpress. Den styrkeøvelsen er ikke gjennomført i høstens runde med tester.

Kan være ferdig i Brann

Branns testkonge vet ennå ikke om han får fortsette i klubben. Birkelunds kontrakt går ut, og agenten hans har uttalt at klubben ikke ser midtbanemannen som en del av eliteseriestallen. Denne uken kan det komme en endelig avklaring, når Birkelund og de andre spillerne skal i samtaler med den sportslige ledelsen.

— Det blir spennende å høre hva de har å si. Ting er fortsatt litt på vent for meg, hva som skjer er ikke helt avklart.

- Er det vanskelig for deg?

— Selvfølgelig, det er noe jeg tenker på. Jeg vet ikke helt hva som skjer i karrieren min, men så lenge jeg ikke kan gjøre så mye med det, må jeg prøve ikke å la meg påvirke for mye, sier Birkelund.

Det han uansett tar med seg inn i førjulspausen fra fellestreninger, er de oppløftende testresultatene.

— Det er alltid kjekt å få en bekreftelse på hvordan man ligger an, og nå var det en stund siden vi testet oss sist. Hvordan man gjør det i testene gir et utgangspunkt for egentreningsperioden vi skal inn i, de viser hva man trenger å jobbe videre med, sier Birkelund.

- Hva skal du jobbe videre med?

— Vi får se hva som kommer ut av evalueringen.

Publisert: