Nilsen etter uavgjort: - Ble litt rotete og kaotisk

Rett før slutt dukket Steffen Lie Skålevik opp og hindret tap i treningskampen mot Jönköping.

Her jubler Steffen Lie Skålevik for utligningen sammen med Erik Huseklepp.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Brann – Jönköping 1-1:

Brann fikk ikke helt den gode avslutningen på den to uker lange treningsleiren i USA som trener Lars Arne Nilsen håpet på. Han ville ha seier.

Mot Jönköping ble det uavgjort 1-1 etter en scoring av Pawel Cibiki like før pause, og utligning av Steffen Lie Skålevik rett før slutt.

USIKKER PÅ NIVÅET: Brann-trener Lars Arne Nilsen mener å se fremgang i Brann, men sier han er usikker på hvor godt laget er. FOTO: Zack Wittman.

— Det var fortjent at vi utliknet. Jeg synes alt i alt at vi var hakket bedre enn dem. Men det var en relativt jevn kamp som ble litt rotete og kaotisk. Vi byttet mye, og alle fikk en skikkelig gjennomkjøring, sier trener Lars Arne Nilsen, som roser laget for å komme tilbake på tampen.- Du ser at spillerne ikke liker å tape, og det var temperatur og trøkk. Jeg liker mentaliteten på slutten.

- Hva var grunnen til at det ble så få sjanser?

— Vanskelig å si. Vi manglet litt på siste tredelen og manglet litt samhandling. Det var bra i frispillingsfasen, men gikk for sent fremover.

Om baklengsmålet sier han dette:

— Det var Bismar (Acosta) som trodde at han hadde Vadim (Demidov) bak seg, og så ble det misforståelse bak der. Det så ut som om Bismar sov litt der, så han får vel ta det på sin kappe. Det var et unødvendig mål, for det var vel den sjansen de hadde.

Rolig start

Selv om temperaturen hadde dalt betraktelig siden 2-1-seieren over Elfsborg mandag, startet fredagens kamp mot Jönköping svært rolig. I 17-18 grader, klar himmel og sterk vind, var det Brann som hadde ballen klart mest. Jönköping la seg lavt og ga initiativet til bergenserne. Et initiativ Brann ikke klarte å utnytte det første kvarteret.

Erik Huseklepp i aksjon mot svenskene.

Resten av første omgang ble som starten. Brann hadde ballen stort sett hele tiden, og Jönköping lå ekstremt defensivt. Prøvespiller Daniel Braaten fikk mye rom på høyrekanten og løp veldig mye. Han fikk en avslutning ut av det, men uten å lykkes. På Branns venstreside skjedde lite. Viljar Vevatne og Thomas Drage fikk lite til, selv om sistnevnte hadde noen små, lovende raid.Fire minutter før pause tok Jönköping ledelsen helt mot spillets gang. En lang pasning kom i bakrommet, og Branns offsidefelle mislyktes. Dermed kom Jönköpings Cibiki alene gjennom mot Piotr Leciejewski, og scoret enkelt alene mot keeper.

Mange bytter

Et nesten nytt Brann-lag kom utpå banen etter pause. Halve forsvaret, to tredeler av angrepet og keeperen var byttet ut. Om de nye spillerne var grunnen, vites ikke, men starten på annen omgang ble helt annerledes enn den første. Nå var det plutsetlig Jönköping som hadde ballen mest, og Brann som ble presset bakover på banen.

Sjansene kom til slutt for Brann. Dani Hatakka slo perfekt inn fra høyrekanten, og Barmen steg opp, men sistnenvnte headet upresset utenfor. Fem minutter etterpå fikk Barmen en ny sjanse. Grønner vente spillet fint og slo ut til Huseklepp på venstrekanten. Huseklepp slo inn, Barmen tok ballen ned på brystet, men skjøt over.

Flott utligning

Mot slutten av kampen skjedde det uvanlige at Mads Hvilsom kom inn for annen gang. Spissen hadde gått ut ved pause, men 15 minutter før slutt kom han inn for Daniel Braaten.

Den fortjente utligningen kom til slutt. På et flott innlegg fra høyrekanten steg Steffen Lie Skålevik opp på første stolpe og headet inn 1-1. Brann klarte dermed uavgjort, noe som etter sjanser og spill må sies å være det minste de fortjente. Ved unntak av en liten periode i starten av annen omgang, var Brann best.

Mannen bak utlikningen er beskjeden på spørsmål om egen innsats.

— Det var ikke tidenes innhopp av meg. Jeg var ikke mye borti ballen utenom scoringen, men det hjelper alltid på med scoring. Det er gøy uansett om det er treningskamp, sier målscorer Steffen Lie Skålevik.

— Jonas (Grønner) kom på et solid raid helt bak fra, og la et perfekt innlegg. Da var det bare å stange den i mål. Det var deilig å få en uavgjort og reise herfra med en god følelse, sier Skålevik.

Erik Huseklepp tar også med seg en positiv opplevelse.

— Det var bedre for min egen del enn sist kamp. Jeg har hatt litt tunge bein den siste uken. Det er sånn det skal være, det er ikke akkurat nå du skal løpe fra alt og alle og klinke ballen i mål. Det er bedre å gjøre det når serien begynner, smiler Huseklepp.

Også han er klar på at Brann absolutt ikke ville tape, noe som viste seg i de mange tøffe duellene utover i andre omgang

— Det er mange vinnerskaller her, og vi har ikke lyst å tape selv om det ikke betyr noe, sier Huseklepp.

Den to uker lange treningsleiren i Florida har vært en suksess for Brann. Ingen har pådratt seg skader, og laget har fått trent to ganger daglig, slik som planen var. Som kjent har trener Lars Arne Nilsen lagt opp til et treningsregime hardere enn det Brann har vært vant til tidligere, for at laget skal bli bedre. Laget reiser hjem lørdag, med en seier og en uavgjort i bagasjen.

VI FULGTE KAMPEN:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk