Torsdag skal Brann-spillerne løpe til de svimler

Hva? Har de ikke tatt ferie?

TESTES: Keeper Piotr Leciejewski og de andre Brann-spillerne driver i disse dager og måler sin fysiske kapasitet. Torsdag står kondisjonstest på programmet. Foto: Bjørn Erik Larsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sesongen er over, men i Brann hviles det ikke etter opprykket.

Onsdag og torsdag denne uken er samtlige spillere gjennom fysiske tester. Skrekktesten for mange er den som måler oksygenopptaket. Den finner sted torsdag.

Heller ikke Brann-speider Lars Tjærnås tar det rolig om dagen. Les om jobben han gjør her!

— Det er bestandig god stemning i gruppen når det er kondisjonstest, sier venstreback Ruben Kristiansen med et lurt smil.

Foreløpig har spillergruppen prøvd seg på 40 meter, de har målt kapasiteten i den fotballnyttige øvelsen «repeterte spurter», de har sjekket spensten og prøvd seg i styrkeøvelser som hangups og knebøy. Alle resultatene blir lagret for sammenligning ved neste korsvei – som er på nyåret, når fotballtreningene starter opp igjen.

-VIKTIG: De fysiske testene gjennomfører Brann i samarbeid med Høyskolen i Bergen. Her er Erlend Hanstveit, som nå har lagt opp, og Azar Karadas i aksjon i en spensttest før årets sesong. -Målingene er viktige, mener klubbens sportslige ledelse. Foto: Tor Høvik

Mikkelsen leder arbeidet

Testsjef er assistenttrener Kenneth Mikkelsen.

— Testene sier oss noe om hvor vi står, og viser hva vi bør prioritere i treningsarbeidet, sier han på spørsmål om målingenes viktighet.

Mikkelsen har vært i Brann-trenerteamet også under Rune Skarsfjord og Rikard Norling. Da Norling kom til klubben, erklærte svensken at han ikke hadde behov for å teste spillerne. Nå mener Mikkelsen det er helt nødvendig å gjøre det.

— Å sjekke spillere på ulike fysiske parametere, bør være en selvfølge i alle klubber. Denne kartleggingen er kjempeviktig, sier han.

Dette er Doddos ferskeste blogg. Er du enig med ham denne gangen?

I desember er Brann-spillerne overlatt til seg selv i treningsarbeidet. Testresultatene er noe av det som ligger til grunn for de individuelle treningsprogrammene spillernefår med seg inn i julemåneden.

- Forventer du at dere tar grep som følge av testresultatene?

— Ja, det gjør vi. Disse målingene kommer vi til å bruke fremover. De gir oss mulighet til å gjøre individuelle tilpasninger på siden av den vanlige treningen. Om noen trenger å forbedre et område, kan vi fokusere på dette, sier Mikkelsen.

TESTSJEF: Assistenttrener Kenneth Mikkelsen er Branns testansvarlige. Foto: Mads Bøyum

Skal bli sterkere og løpe mer

Han utdyper:

— Vi legger vekt på å bli sterkere og løpe mer i kampene. Da er det viktig å gjøre tester, så vi kan se at det går i riktig retning for oss.

Sportssjef Rune Soltvedt har helt fra han begynte i stillingen ivret for jevnlige fysiske tester.

— Det er ikke en verdi i en test om du ikke følger den opp med en ny. Vi skal bruke dem til å se resultatene av treningen vår. Det er viktig at testing er blitt en naturlig del av hverdagen i klubben, sier Soltvedt.

Ruben Kristiansen sier testregimet i Brann ligner det han var vant til i Tromsø.

— I Vålerenga ble det ikke fokusert så mye på testing. At vi gjør det her synes jeg er bra, det er viktig å vite hvordan vi ligger an fysisk, sier Kristiansen.

Publisert: