Riise fryktet rødt kort og straffespark

<p>Roma-spilleren tok på seg skylden for 1-2-målet til Kypros.</p>

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

John Arne Riise var både høyt og lavt da Norge vant sin tredje EM-kvalifiseringskamp på rad i kveld. Han scoret selv 1-0-målet, og var involvert da Kypros slo tilbake like etter sidebytte.

For like etter pause nølte han på en klarering, som til slutt førte til at Giannakis Okkas kunne banke ballen i det tomme norske buret.

— Jeg hadde tenkt å ta ned ballen med foten, men jeg var redd for å lage straffe. I tillegg hadde jeg fått gult kort. Jeg håpet at Kypros-spilleren skulle rote bort ballen, men det gjorde han ikke. Jeg tar på meg litt av skylden, så voksen må jeg være, sier Riise.

( Foto: Scanpix)

— Tiden gikk utrolig sakte!

Venstrebacken fikk et unødvendig gult kort allerede etter 13 minutter.

- Det var jeg jævlig forbannet over, sier Riise.

Reduseringen til Kypros startet et vanvittig stormløp mot Jon Knudsens mål. Gang på gang skapte laget store sjanser, spesielt etter godt spill på venstrekanten. Heldigvis hadde Norge en god Knudsen i mål, en briljant Hangeland som ryddet opp i kjent stil, og ikke minst marginene med seg.

- Jeg var skuffet over at vi ikke ledet mer etter førsteomgang. Etter pause så jeg på klokken at det hadde gått 77 minutter, 78 minutter. Tiden gikk utrolig sakte, sier Riise.

— Heldigvis klarte vi å ro i land seieren, legger han til.

- Bare stikk!

Om scoringen, som kom allerede etter 85 sekunders spill, hadde han følgende oppsummering;

- Jeg vurderte å ikke gå, men Morten Gamst Pedersen sa ”bare stikk”. Og jeg var ikke vanskelig å be. Jeg visste at Morten holdt igjen, og det var en veldig bra kontring, sier Riise.

Han ble tredd fint i gjennom av Erik Huseklepp, og banket til fra 16 meter. Ballen føk som en prosjektil bak kypriotenes sisteskanse, som ikke rakk å reagere.

- Da jeg traff var jeg skråsikker på at ballen gikk i mål. Jeg lukket øynene og skøyt. Jeg hadde flaks. Det var et drømmescenario å få en sånn scoring, sier Riise, som feiret vilt foran de rundt 2000 norske supporterne som hadde tatt turen.

(Foto: Digitalsport) — Det var en sinnssyk stemning. Målet ga oss en boost til resten av kampen, og vi burde ha scoret to-tre mål til, sier Riise.

- Hvordan var det å score foran de norske supporterne?

— Helt fantastisk. Vi ga de i hvert fall valuta for pengene, sier Roma-stjernen.

Norge har fått en fantastisk start på EM-kvalifiseringen, og topper gruppe H foran sterke nasjoner som Danmark og Portugal.

- Det er klart at vi står i en utrolig bra posisjon nå. Så har vi Danmark (26. mars) neste år. Hvilken kamp det kommer til å bli. Den kampen kan avgjøre hele gruppen, sier Riise.

VIDEO: Se høydepunktene fra Kypros - Norge

Kypros — Norge: Høydepunkter

Publisert: