Ranheims straffebom kan bli skjebnesvanger

Ranheim sikret kvalikkplassen, men 0-1 i Sandnes gjør veien mot eliteserien vanskelig for Ola By Rises menn.

  • Eirik Grønning
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sandnes Ulf – Ranheim 1-0

Ranheim hadde riktig nok langt på vei sikret kvalikkbilletten etter 4-1 over Bryne sist, men måtte unngå tremålstap eller mer mot Sandnes Ulf for å feie all tvil til side. Dermed kunebortelaget bli fristet til å forsvare seg til et nødvendig resultat.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

— Den tanken har vi ikke i det hele tatt, vi er enig om at vi skal vinne. Det handler om å fortsette flyten, men også om å sikre oss hjemmekamp i kvaliken , sa assistenttrener Svein Maalen til adressa.no før kampen.

Da passet det nok svært dårlig at hjemmelaget scoret på kampens første mulighet da Nicolai Gjeertsen stanget inn 1-0 etter elleve minutter. Det ble kampens eneste mål ettersom Ranheim brant flere brukbare muligheter i 2.omgang, deriblant et straffespark fra Robert Stene. Med de andre resultatene ville en Ranheim-seier gitt 3.plass og kjempefordel i kvalikken.

Isteden endte Ranheim på 6.plass etter at Hødd snudde til seier mot Brann i Bergen og Jerv karret til seg et poeng med overtidscoring mot Follo. Dermed må Ranheim møte Kristiansund på bortebane i kvalikken, før en seier vil gi en ny bortekamp i neste runde – før lagets som ender på 14.plass i eliteserien må bekjempes over to kamper.

Begge lag fornøyd med ståa til pause

Nicolai Gjeetsens 1-0-scoring der han fikk gå opp upresset med tre passive Ranheim-spillere på en halvmeters avstand, var stort sett det eneste farlige som skjedde foran målene. Da Jerv tidlig lå under 0-2 mot Follo, ble premissene slik at begge lagene på Sandnes stadion ville være klare for kvalikk dersom resultatene sto seg. Det så nesten ut som begge lag var fullstendig klar over det, da både Ulf og Ranheim hadde mye småpent uten stinget til å skape noe.

Da ble det atskillig farligere etter hvilen for et Ranheim-lag som hadde mye ball i kampen. En heading fra Magnus Blakstad strøk stolpen, før Pontus Engblom var svært nær ved å doble for vertene like etter. Men da Robert Stene skaffet Ranheim straffe, trodde nok de fleste at det skulle bli en stor nok mulighet til å sette kampens andre scoring.

Svakt straffespark

1.divisjons toppscorer har vært sikkerheten selv fra straffemerket tidligere i sesongen og det lå til rette for Stenes 18 seriemål for sesongen. Dessvere for bortelaget serverte 32-åringen en svak variant. Ikke var det spesielt hardt, ikke var det spesielt velplasserte og Ulf-keeper Ingvar Jonsson fikk en relativt enkel jobb da han valgte rett side å slenge seg til.

Mads Reginussen fikk en god mulighet til å heade inn utligningen ti minutter før slutt, men Ranheim klarte ikke å utnytte overtaket i banespillet i tellende resultatet. Drama i sluttminuttene hos de andre kvalikkragende lagene, gjorde dermed at et 0-1-resultat som så ut til å holde til 4.plass og viktig hjemmekamp mot nettopp Sandnes Ulf til pause, endte med at Ranheim endte på den siste kvalikkplassen og Sandnes Ulf røk ut på målforskjell.

Kvalifiseringen foregår slik at Kristiansund (nummer tre) møter Ranheim (nummer seks) på hjemmebane , mens lag Hødd (nummer fire) møter Jerv (nummer fem). Vinnerne av disse enkeltkampene utgjør 1.divisjonsfinalen, som også spilles over én kamp - der det laget som kom høyest på tabellen har hjemmefordel. Vinneren av dette oppgjøret møter laget som ender på 14.plass i eliteserien over to kamper, hjemme og borte.

Første kvalifseringskamp er søndag 8.november.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf
  3. Ranheim IL
BT anbefaler

Kan måtte vente nesten et år på Nav-hjelp. – Fikk sjokk.

Christel Dahl jobber fullt, men klarer ikke være på kontoret hele uken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Hilmar Rekstens praktbygg er solgt for titalls millioner. Dette vil den nye eieren gjøre med eiendommen.

  2. Krever giganterstatning av naboen etter skader på bygården i Bergen sentrum

  3. Staten skal ha tilbake alt de har investert i Bradbenken-ordningen

  4. Stor pågang på fergene

  5. – Dette er hemmeligheten for å skaffe seg bord

  6. MC-ulykke i Hardanger