Molde sendte Mjøndalen nærmere stupet

Mjøndalen får en skjebnekamp mot Start i neste runde.

Publisert Publisert
 • Reidar Løfaldli
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

MOLDE — MJØNDALEN 3-1

Molde fikk en enkel oppgave i å slå bunnlaget Mjøndalen hjemme søndag. Vegard Hansen hadde få problemer med å akseptere tapet mot den regjerende seriemesteren.

Molde er ute av medaljekampen og uttalte før søndagens oppgjør at laget kun har æren å spille for i eliteserien. Likevel var de store favoritter mot nedrykkstruede Mjøndalen.

– Vi møter et bra lag, så enkelt er det. Noen tap er lettere å akseptere enn andre. Dette var ett av dem, sa Hansen til C More etter kampen.

Klubben fra Buskerud hadde svært lite å by på i Molde. I en defensiv 4-5-1-formasjon dreide det meste seg om å forsvare seg i første omgang. Det gjorde Vegard Hansens mannskap bra. Både Molde-spillerne og -publikummet ble utålmodige og frustrerte.

– Vi klarer ikke å ta presset til Molde i det hele tatt og bare klarerer uten mål og mening i første omgang. I annen omgang henger vi ikke med, sa Hansen.

Forløsende

GOD: Etzaz Hussain var sentral for Molde. Her i duell med Mjøndalens Mads Hansen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kamaras scoring etter 54 minutter var derfor forløsende for vertene. Etzaz Hussain slo en glimrende stikker igjennom til Kamara. Spissen banket ballen i nettet etter en god åpning på annen omgang.Mjøndalen, som ligger på direkte nedrykksplass, måtte forsøke å jakte utligning. Da gikk det fullstendig galt for bortelaget.

Mathias Mostrøm fikk gå upresset mot 16-meteren og spilte igjennom Sander Svendsen. Unggutten rundet målvakt Ivar Andreas Forn og satte ballen i det åpne buret.

– Jeg er godt fornøyd med prestasjonen i annen omgang. Da gjorde vi mer det vi ble enige om. Vi vendte spillet mye og fikk dratt dem ut. Totalt sett var vi det klart beste laget, selv om Mjøndalen gjorde det vanskelig for oss, sa Molde-trener Erling Moe.

Skjebnekamp

Mjøndalen gjorde et forsøk på å svare. 20 minutter før slutt var Erik Hurtado alene med keeper Ethan Horvath, men burvokteren avverget mesterlig.

Elleve minutter før slutt ble et langt innkast stusset videre av Ulrik Arneberg. Tokmac Nguen satte ballen i mål og skapte litt spenning igjen. Den varte ikke lenge.

Harmeet Singh dundret til fra distanse fire minutter før slutt. Med det velplasserte skuddet fastsatte midtbanespilleren sluttresultatet til 3-1. Dermed må den nyopprykkede klubben håpe på seier borte mot Start i neste serierunde. Det oppgjøret kan trolig bli avgjørende for nedrykksstriden.

– Det er det ingen tvil om. Der må vi i hvert fall ikke tape. Vi går for seier, men det å ikke tape der blir viktig, sa Hansen.

(©NTB)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. RBK-sjefen: - Det må bli en liten feiring hvis det blir seier

 2. Borgersen vil fortsette i samme spor

 3. Hoseth ble helten da Aalesund knuste Stabæk på Nadderud

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

David (20) følte han skulle besvime når han måtte snakke foran folk. Så meldte han seg på et kurs.

Tre råd for å bli kvitt sceneskrekken.

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Mjøndalen IF