Slik reagerer Branns sponsorer etter nedrykket

Brann vil tjene mindre penger, men flere av klubbens sponsorer lar være å redusere støtten.

NEDRYKK: Kasper Skaanes og Brann rykket ned etter tap mot Mjøndalen.
  • Øystein Vik
  • Mads Bøyum
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

De aller fleste av Branns største sponsorer har nedrykksklausuler i sine markedsavtaler med Brann. Disse gir sponsorene rett til å redusere verdien av avtalen med en betydelig prosentsats. Likevel er det mange av Branns største støttespillere som lar være å aktivere klausulene de har rett på.

En av dem er Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB). De inngikk en ny sponsoravtale med Brann tidligere i år, på et tidspunkt da Brann slet tungt sportslig. De har en nedrykksklausul i sin kontrakt, men har meddelt Brann at klubben kan fakturere dem som før.

— I praksis påvirker ikke Branns nedrykk vårt sponsorat i vesentlig grad. Vi vil få god eksponering lokalt også med et Brann i 1. divisjon. Følelsesmessig er det en annen sak. Da er dette fortvilende, innrømmer administrerende direktør Terje W. Gilje.

Han legger til:

— Vi opprettholder det samme økonomiske nivået i avtalen, men velger å ta ut flere tjenester i stedet. Dette er ikke tiden for å skvise Brann, snarere tiden for å støtte dem, mener Gilje.

- Opp igjen

Sparebanken Vest er Branns største sponsor med en avtale som har en verdi på rundt ti millioner kroner årlig. Sponsorsjef Veline Høyland sier banken ikke har konkludert rundt avtalens økonomiske rammer for neste år.

— Vi må være mer kreative rundt sponsoratet, nedrykket krever at vi tenker annerledes. Vi har mulighet for å justere økonomien i avtalen, og er i dialog med Brann rundt dette. Men det er klart at både vi og Brann er interessert i å få klubben opp igjen hurtigst mulig, sier Høyland.

Lerøy-direktør Henning Beltestad vil ikke kommentere de økonomiske rammene i avtalen med Brann, ikke engang om de har en nedrykksklausul i avtalen. Det har derimot Bergens Tidende, som nå forhandler om en ny avtale med Brann.

— Vi er i dialog med Brann og vurderer å opprettholde engasjementet på samme nivå som før, men vi har ennå ikke inngått en avtale, beretter produktdirektør Tor Olav Mørseth i BT.

Spent på evaluering

Chess var tidlig ute med å flagge at de ikke nødvendigvis kom til å redusere sin økonomiske støtte til Brann. Nå sier administrerende direktør Arve Andreassen dette:

— Vi har ikke tatt standpunkt om det ennå og er litt avventende. Brann må få tid på seg til å gjøre sin evaluering, så kan vi sette oss sammen etter det, sier Andreassen.

— Er Branns grep avgjørende for hva dere vil gjøre?

— At vi venter har mest med logistikk og praktiske årsaker å gjøre. Men vi tenker det kan være ålreit å la klubben evaluere og er litt spente på hva som kommer ut av den.

Tide har ennå ikke tatt stilling til om de vil benytte sin nedrykksklausul. Utstyrsleverandøren Hummel har allerede varslet redusert støtte.

— Fra oss blir det en liten nedgang i støtten. Dette er regulert som standardformuleringer i avtalen, sier Sigmund Mårdalen i Hummel.

Han understreker at draktleverandøren fortsatt vil støtte Brann på lang sikt.

— Vi synes det var leit at det ble nedrykk, men tror Brann får orden på tingene og er klare for å justere støttebeløpet opp igjen ved et opprykk.

Branns markedssjef Vibeke Johannessen opplever at Brann blir møtt med positivitet selv etter nedrykket:

— Vi har en god dialog med alle våre samarbeidspartnere, noe som er bra - de er svært viktige for oss. Og vi opplever en positiv holdning fra dem, noe vi er glad for.

Går motsatt vei

Oljeteknologifirmaet FMC Technologies sponser Brann på et mindre nivå enn de ovennevnte. De går utradisjonelt til verks og velger å trappe litt opp før året i 1. divisjon.

— Økonomisk går vi inn med samme beløp som i år, men i tillegg velger vi å kjøpe et antall partoutkort, som vi gir supporterklubben Bataljonen. Bataljonen vil så disponere disse, til sine sosiale prosjekter, sier kommunikasjonssjef Andreas Helgesen i FMC.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Stor supportergruppe legger ned hvis Bruun-Hanssen fortsetter

  2. Disse to avgjør om noen får sparken i Brann

BT anbefaler

Over fleire år skal den sjukehustilsette ulovleg ha slått opp i pasientjournalar

Fleire av oppslaga ser ut til å vere gjort på grunn av nysgjerrigheit, ifølgje sjukehuset.

LES SAKEN