Ødegaard skuffet igjen: - Problemet er at han er for god

Nå håper supporterleder at stortalentet lånes ut i januar.

Publisert Publisert

Martin Ødegaard hadde ikke sin beste kamp mot Getafe B. Her fra treningskampen mot Vålerenga i august. Foto: NTB SCANPIX

  • Nicholas Bergh
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

GETAFE B-REAL MADRID CASTILLA 2-0

Søndag ble ingen drømmedag for Martin Ødegaard på fotballbanen. Real Madrid Castilla har imponert stort i sesongstarten, men tapte 0-2 mot bunnlaget Getafe.

I første omgang viste Ødegaard prov på sine ferdigheter. Det var flikker og det var hælspark — 16 åringen viste kreativeten sin, men Castilla fikk det ikke helt til å stemme. Etter pause var nordmannen langt mindre delaktig.

Dermed ble han den første spilleren trener Zinedine Zidane ofret i jakten på en redusering. Etter 61 minutter ble Ødegaard nemlig erstattet av Cristian Cedrés.

Denne uken kom Ødegaard Times liste over verdens mest innflytelsesrike tenåringer. Sjekk hvem andre som er på listen her.

Ødegaard fikk altså heller ikke i dag spille hele kampen. Magnus Kragtorp, leder i Real Madrids norske supporterklubb, er skuffet.

— Det er kjipt. Han overbeviste ikke i dag heller. Han blir veldig ofte byttet ut. Jeg har ingen god forklaring på det, men det er flere som banker på døren i de offensive posisjonene, og Zidane har nok et ønske om å rullere litt, sier Kragtorp til Aftenposten.

Han mener Ødegaard virket pigg i starten av kampen, men at det dabbet litt av etter hvert.

Fikk du med deg at forfatteren av Ødegaard-boken har havnet i en avisskandale i Danmark? Les saken her: - Et sjokk å bli svindlet.

- Høyere nivå enn de andre

Den siste uken har det på ny vært rapporter i spanske medier om at Ødegaard ønsker å gå på lån i januar. Teamene rundt spilleren har ikke ønsket å kommentere ryktene, men Kragtorp, som ser hver eneste kamp Real Madrid Castilla spiller, er overbevist om at et midlertidig klubbskifte er veien å gå.

— Han er veldig god med ballen i beina. Han er egentlig på et høyere nivå enn medspillerne. Det er ikke alltid de er med på det han tenker. Ødegaard sliter med å tilpasse seg.

— Et utlån hadde definitivt vært best. En La Liga-klubb hadde vært det aller beste. Segunda B (nivå tre, journ. anm.) er ikke riktig kamparena. Ødegaard er egentlig for god. Han bør spille på øverste nivå, sier Kragtorp.

Selv har Ødegaard hele tiden insistert på at han ikke stresser med å få spille på et høyere nivå. Spanske medier har tidligere skrevet at klubben ønsker at Ødegaard fortsetter i Castilla, og hjelper laget opp på nivå to. Santi Siguero, journalist i den spanske sportsavisen Marca, synes ikke Ødegaard er for god for nivå tre i Spania.

— Jeg synes ikke han skille seg så veldig ut i Castilla. Jeg skjønner at han kanskje er litt umotivert, men han trener nesten hver dag med førstelaget, sier Siguero til Aftenposten.

— Jeg tror det beste for ham er å fortsette med Castilla i år. Ingen lag i La Liga ville akseptert å love ham en plass i førsteelleveren. Det måtte han ha gjort seg fortjent til, og det er ikke lett. Han mangler erfaring.

Castilla ligger godt an i kampen om opprykk, til tross for søndagens tap, men senere i kveld kan Barakaldo passere dem på toppen av tabellen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Nye smittede i Vestland: Se tallene for din kommune

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. En pasient isolert, ti ansatte i karantene

  2. Det er én smittevernregel elevene på videregående ikke klarer å holde

  3. – Ryde har invadert byen med søppel

  4. – Vil du si nei til flyktningene? Se for deg dette.

  5. Foreldre-drap på Sotra opp i retten

  6. Norges eneste trolleybusslinje skal utvides. – Lukten av ny buss er nydelig.

  1. Internasjonal fotball
  2. Martin Ødegaard