Straffe ødela Bryne-kvelden

Et straffespark fire minutter før slutt ødela dagen for Magnus Retsius Grødem og Bryne.

  • Jan-erik Larsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BRANN-BRYNE 2-1

BERGEN (aftenbladet.no): Bryne hang i tauene i både start og avslutning, men så ut til å hente med seg ett poeng i Bergen. Fire minutter før slutt ble Krister Wemberg for hardhendt i duellen med Azar Karadas, og dommer Espen Berntsen dømte straffe.

ISKALD: Kristoffer Barmen redder Brann med 2-1 på straffe like før slutt. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Den satte Kristoffer Barmen sikkert i mål, og med det er Brann for fullt med i kampen om direkte opprykk.Dermed fikk ikke Magnus Grødem den drømmekvelden det lenge så ut til. Brann åpnet klart best og tok ledelsen etter ni minutter, men Bryne kom tilbake. Og det var det Grødem som sørget for.

Unggutten landet på den høyre skulderen da Bryne fikk frispark etter 35 minutter, og Brann-lege Knut Fjeldsgård var klar i tilbakemeldingen til Grødem: «Du kan ikke fortsette».

Men etter en liten undersøkelse i legerommet, kom 17-åringen på banen igjen, og stanget innlegget fra Oddbjørn Skartun i mål etter 39 minutter, bare sekunder etter at han hadde reentret banen etter legeundersøkelsen.

— Legen ba meg løfte armen, og mente det ville være for smertefullt å fortsette. Men jeg ville fortsette, og sannelig fikk jeg en scoring, sa Grødem til TV2-reporter Davy Wathne i pausen.

TAPTE TIL SLUTT: Oddbjørn Skartun i kamp med Branns Fredrik Haugen. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Grødem fortsatte ti minutter av andre omgang, men ble da erstattet av Jon-Helge Tveita.Og lenge så det ut til at Bryne skulle forsvare seg til ett poeng, ikke minst etter flere kjemperedninger av keeper Anders Kristiansen. Men et langt frispark og en litt for tøff Krister Wemberg ga Brann straffe.

— Det er veldig surt å tape på et straffespark tre minutter før full tid, selv om Brann hadde de fleste sjansene. Men vi kjempet og jeg trodde vi skulle klart det ene poenget. Så får vi i stedet ta med oss det positive fra denne kampen, ikke minst Magnus Grødems debut. Det var en positiv opplevelse, sa Bryne-trener Gaute Larsen.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Bryne FK
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Derfor er han så sikker fra straffemerket

  2. Brann-strategen aktuell for svensk storklubb

  3. Danske er Viking-aktuell

BT anbefaler

Begge overlevde Utøya. Torbjørn ble i politikken, Martin havnet i fengsel.

22. juli 2011 løp de for livet. Ti år etter er «Martin» i fengsel, mens Torbjørn skal forsvare hans hjertesak…