Brann har den beste treneren i divisjonen

STRANDSONEN: Påstanden kommer ikke verken etter en avstemning, eller personlige refleksjoner, men er basert på nakne fakta.

SJEFEN: Brann-trener Lars Arne Nilsen jobber for å føre klubben tilbake i eliteserien. Så langt har han gjort en god jobb, mener Tore Strand.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fotball handler om mål og poeng, og basert på poengfangsten som Lars Arne Nilsen kan vise til etter at han overtok som trener, er han den beste i 1.-divisjon.

BT-kommentator Tore Strand.

Under hans ledelse har Brann tatt 32 poeng på de femten kampene han har ledet klubben. Det vil si at han har et poengsnitt pr. kamp på 2,13, og beveger vi oss fortsatt i teoriens verden, så ville det betydd at Brann hadde ledet divisjonen, ett poeng foran Sogndal, om Nilsen hadde trent Brann hele sesongen.

Les også

Følg Branns kamp om opprykk og chat med Doddo

Da ville Brann nå hatt 49 poeng, og ville rykket direkte opp med to seirer i de neste kampene mot Kristiansund og Jerv. Sogndal-trener Eirik Bakke følger deretter på rankingen med 2,08 poeng pr. kamp, mens Kristiansund-trener Christian Michelsen og Ola By Rise som overtok Ranheim i mai, kan vise til 1,84 poeng pr. kamp.

Rikard Norling er historie som Brann-trener, men en kommer ikke utenom svensken når en ser tilbake og skal evaluere hva som skjedde da Brann ble et 1.-divisjonslag.

Rikard Norlings tid i Brann tok slutt etter halvannen sesong. Det endte med nedrykk under svenskens ledelse. Nå er optimismen tilbake i klubben.

I forbindelse med at BT har skrevet om den nye lønnsmodellen Brann er i ferd med å innføre, kom daglig leder Vibeke Johannesen med følgende uttalelser. – Hvor mye penger brukte vi ikke i fjor? Vi rykket ned for det. Å bruke mest mulig penger gir ikke sportslig suksess. Nei, det er ikke alltid sammenheng mellom penger og resultater. En del av nedturen i fjor må tilskrives høyt gasjerte spillere som ikke presterte, men jeg har til gode å høre noen i Brann snakke om at Rikard Norlings dårlige håndverk hadde betydning for nedrykket. For meg var det hovedårsaken til at Brann rykket ned.

Les også

Her er Kristiansunds farligste menn

I fotball kommer en ikke utenom at trenerne ofte har stor betydning for det sportslige sluttproduktet. Er det noen som tror Stabæk hadde vært i toppen av norsk fotball to sesonger på rad uten Bob Bradley ved roret?

Nå kan en selvfølgelig ikke sammenligne trenerprestasjoner i to forskjellige divisjoner, men Lars Arne Nilsen har gitt et solid inntrykk så langt. Derfor må det være betryggende for alle Brann-tilhengere foran thriller-avslutningen på sesongen, at under ham har Brann kun tapt en eneste kamp. Og spilt tolv kamper på rad uten tap.

Slike tall kan være godt å ha på CV-en i hans videre trenerkarriere. Skulle Lars Arne Nilsen lykkes med å føre Brann tilbake til eliteserien, håper jeg Vibeke Johannesen & Co ikke har innført lønnstak for trenere!

Publisert: