- Et salg vi kan leve med

BLOGG: Alt i alt kommer Brann styrket ut av dette. Det er like før jeg blir optimist, skriver Doddo.

Andreas Vindheim er solgt til Malmö. Her er backen i duell med Vikings Yann-Erik de Lanlay.
  • Doddo
Publisert Publisert
TRE ENDRINGER: "Doddo" vil se Kasper Skaanes, Erik Huseklepp og Jakob Orlov fra start mot Sogndal søndag.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Salget av Andreas Vindheim har utløst en del reaksjoner blant Brann-supporterne. Mange av dem er sure, noen nesten sinte. Det er selvfølgelig ledelsen i Brann de er sinte på. «Nå roter de det til igjen», sies det. «Hvordan kan man selge unna arvesølvet – igjen?» Akkurat som med Bård Finne gir Brann fra seg et stort talent som kun er i startgropen av en lysende karriere. Det ser ut til at mange av kritikerne har glemt at økonomien til Brann er ekstremt skjør. Brann er kort sagt desperate etter frisk kapital. Det er ikke bare laget som har falt ned én divisjon, det har også inntektene. Utgiftene derimot, ikke minst lønnsutgiftene, er det eliteserienivå på. Ja, ser vi kun på lønningene som Brann-spillerne hever, skulle vi trodd at vi hadde å gjøre med en av Moldes hardeste utfordrere.

Sårt tiltrengte millioner

Så, for at budsjettet skal gå i balanse, må det spares og rasjonaliseres på alle bauger og kanter, og ellers håpe på et lite mirakel. Det lille mirakelet åpenbarte seg da Malmø FF kom banen og ønsket å kjøpe Branns høyreback. Millionene som Brann får for Vindheim, i beste fall fire millioner kroner, er sårt tiltrengt.

Det er fortvilende at situasjonen har blitt slik at vi må selge talentfulle spillere som Vindheim, men når Brann først er der de er, er salget av Vindheim en god nyhet. Han er et talent, ja, men han var ingen nøkkelspiller på årets Brann-lag. For dem som husker fjorårets katastrofale høst, var Vindheim en av dem som sviktet. Han gjorde feil på feil, store feil. Ansvaret som ble lagt på hans unge skuldre, ble for stort. Da Norling omsider byttet han ut med Birkir Sævarsson, så var det for seint.

Vindheim vil få gode utviklingsmuligheter i Sverige, mens Brann får penger på bok. Alle parter bør være fornøyde.

Det er litt sårt at en ung bergenser selges, men dette er likevel et salg som vi kan leve med. Spesielt når erstatteren hans etter all sannsynlighet blir Amin Nouri. Det er en langt mer erfaren spiller enn Vindheim, og vil være en perfekt mann for Brann. Norlings store bruk av unge spillere i fjor ble en ulykke for Brann. Rolf Barmen påpekte også det på årsmøtet. Brann hadde i 2014 altfor få spillere i alderen 23-28, den alderen da fotballspillere pleier å være på sitt beste.

Alt i alt kommer Brann styrket ut av dette.

Og så sies det at Vadim Demidov er på gang.

Det er rett før jeg blir optimist.

Publisert