Poengdeling i vinden i Egersund

Fana ledet 2-0 ved pause.

Kim Robert Nyborg scoret Egersunds utligningsmål helt mot slutten av kampen, og leverte en god kamp for tigrene. Her vinner han en duell med Fanas Fredrik Heggland. Foto: Kjell Åvendal

  • Kjell  Åvendal
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Egersund og Fana spilte uavgjort 2-2 lørdag ettermiddag, i en kamp som ble sterkt preget av en sterk nordlig vind på langs av banen. Dermed ble det aldri den helt store kampen spillemessig, men dramatikk og spenning var det nok av for de 457 tilskuerne.

I medvinden var det gjestene fra Bergen som åpnet friskest, og etter bare ett minutts spill ble hjemmelagets keeper Igor Spiridonov testet. Litaueren spilte sin første kamp for året etter å ha pådratt seg en korsbåndskade i vinter, og vartet opp med en fin redning som stoppet Sondre Liseths skudd etter at midtstopper Kim Skogsrud hadde mistet ballen til Fana-spilleren.

Men Fana tok ledelsen etter ti minutters spill da Sondre Liseth igjen utnyttet en feil fra Kim Skogsrud. Denne gang klarte ikke Spiridonov å redde når gjestenes toppscorer kom alene gjennom.

Etter at Fana hadde vært best de første 20 minuttene kom Egersund bedre med spillemessig midtveis i omgangen, og Fans keeper Martin Sanchez Olsen måtte to ganger strekke seg i full lengde for å stoppe forsøk fra Kim Nyborg og Mads Nørby Madsen. Enda nærmere var unggutten Chris Sleveland, som var millimeter fra å få slengt tåa på ballen foran åpent mål etter en halvtimes spill.

Men i stedet for var det Fana som doblet ledelsen, på en situasjon som lignet veldig mye på ledermålet. Denne gang var det kaptein Dennis Nielsen som mistet ballen, slik at Liseth kunne runde keeper og score enkelt. Men trener Maurice Ross nektet å kritisere de to midtstopperne: — Kim og Dennis leverer på høyt nivå hele tiden. Både på trening og i kamp. Så at begge er uheldige og gjør slike feil i løpet av samme kamp er nesten ikke til å tro, sier skotten med hevede øyenbryn.

Men Ross visste at med sterk medvind de siste 45 minuttene ville det være mulig å snu kampen: - Jeg stresset i garderoben i pausen at vi måtte være tålmodige, og unngå å slå langt hele tiden. Da var jeg sikker på at vi ville klare å komme tilbake, fortsetter han.

Og det fikk EIK-treneren rett i. Fjorårets toppscorer Mathias Perttamo ble godt passet på av Fanas midtstopperpar Heggland og Janbu gjennom det meste av kampen, men åtte minutter etter pause var han høyest på et innlegg fra Sleveland og styrte inn reduseringen.

Hjemmelaget øynet flere scoringer, og presset til tider voldsomt på utover i omgangen. Men til tross for flere store muligheter ledet Fana stadig da kampuret tikket over 89 minutters spill. Da kom imidlertid den fortjente utligningen på et hardt og velplassert skudd fra Kim Robert Nyborg.

Og langt inne på overtid var det nærmest et under at ikke Egersund fikk med seg alle tre poengene. Et framlegg fra Dennis Nielsen smalt i tverrliggeren, før tre spillere febrilsk forsøkte å krangle returen forbi keeper.

Men det endte altså med poengdeling, noe Fana-trener Rune Vindheim var bra fornøyd med til tross for ledelse helt fram til sluttminuttene:

— Ett poeng i Egersund er alltid et bra resultat. I dag var det Vårherre som styrte kampen med den sterke vinden, og jeg synes lagene hadde en omgang hver, sier den tidligere englandsproffen.

Uavgjort betyr status quo mellom de to lagene også etter elleve serierunder. Egersund ligger på fjerde plass med atten poeng, mens Fana følger på plassen bak med to poeng mindre. Fana avslutter vårsesongen på onsdag når Vard Haugesund er motstander på Nesttun, mens Egersund skal ut i bortekamp mot Sola på søndag før de gulsvarte tar fotballferie.

Publisert
  1. Fotball 2. div
  2. Oddsenligaen
  3. Egersunds IK
  4. Fana IL Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Stortap for Sola i bunnoppgjøret

BT anbefaler

For ni måneder siden gjorde trebarnsfaren lett 50 armhevinger. Så begynte kroppen hans å dø.

ALS er et beist av en sykdom. Den er sjelden, men ikke sjeldnere enn at den hvert år sniker seg inn i kroppen til 150…

LES SAKEN