Eikeland senket Stabæk

Arna-Bjørnar tok sin tredje seier på rad hjemme mot Stabæk.

Amalie Eikeland ble matchvinner. (Arkivfoto)
  • John Inge Seljehaug
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Arna-Bjørnar – Stabæk 1-0

Arna Idrettspark: – Dette var dritgøy. Nå skulle sesongen egentlig vart lenger, for nå er vi virkelig på gang igjen og det er gøy å spille fotball, sier Amalie Eikeland.

Etter en katastrofesesong som snart er over, har A-B virkelig funnet tilbake til fjorårets bronsetakter. Med tre strake seire på rad har de vist hvilke kvaliteter som fortsatt bor i laget. Men viktigst av alt er at de har sikret kontrakten og distansert seg fra bunnkampen.

Arna-Bjørnar ligger etter søndagens seier på 9. plass med 22 poeng, syv poeng foran Amazon Grimstad som ligger under streken.

– Nå har vi vunnet tre på rad så nå er vi hvert fall vekke fra nedrykksstriden.

– Vi rykker ikke ned

Lauren Bohaboy har slitt med å finne seg til rette at hun kom til A-B for to måneder siden. Hun har vært inn og ut av laget, og når hun har spilt har hun til tider vært usynlig og lite involvert. Men de siste par ukene har hun begynt å levere varene, mye takket være den forløsende scoringen i 2-1-seiren mot Trondheims-Ørn.

Mot Stabæk plaget hun livet av midtstopperne i samtlige minutter, og etter bare 15 minutter ga det uttelling. 1-0-målet regisserte Bohaboy alene da hun stjal ballen fra en av midtstopperne til gjestene som var uheldig å skled. Amerikaneren sprintet mot dørlinjen og gjorde som læreboken sier. Spissen slo slo ballen ut i 45 grader til Amalie Eikeland som enkelt kunne sende ballen i mål bak en sjanseløs landslagskeeper.

– For meg er det ikke så nøye hvem som scorer, så lenge vi vinner. Jeg må dele målet med Lauren for det var en kjempeprestasjon av henne. Det var bare å skli ballen inn, men utrolig deilig, sier hun smilende.

Tre minutter senere levde gjestene farlig igjen da ballen suste i tverrliggeren. Maria Brochmann har en av ligaens hardeste og presise skuddføtter, som hun presenterte igjen. Dessverre for A-B stod tverrliggeren i veien denne gangen.

– Vi rykker ikke ned

Caroline Walde og Ingrid Stenevik hadde full kontroll i midtforsvaret til rødtrøyene. Stenevik mener at selv om plassen er sikret har de fortsatt alt å spille for.

– Slik jeg ser det nå er vi sikret å ikke rykke ned. Det er veldig deilig og nå ser vi bare oppover på tabellen. Målet er 6. Plassen som kan gi en ekstra tur til La Manga i vinter, sier Ingrid Stenevik som mener at A-B endelig har knekt koden på tampen av sesongen.

– Vi har hatt et problem med at vi har sluppet inn for mange mål. Vi har alltid visst vi har vært gode, men har ikke fått det til helt sammen. Men etter at Bjarne Hagen la om spillestilen har vi virkelig knekt koden, sier Stenevik.

Sandviken-seier

Også Sandviken kunne juble søndag etter å ha slått Klepp 2-1 borte. Ingrid Spord (straffe i det 16. minutt) og Stine Hovland (21. minutt) sto for Sandvikens mål, før Klepp reduserte ved Hege Hansen etter 29 minutter.

– Dette var akkurat det vi trengte nå. Å ta den tredje seieren i år over Klepp, og den andre på bortebane, er enormt sterkt. Vi var gode i starten, men andreomgangen ble lang. Heldigvis viste vi at vi virkelig ville vinne, sier Sandviken-trener Øyvind Nordtveit.

Seieren betyr at Sandviken tok steget bort fra kvalifiseringsplassen. De har nå ett poeng ned til Amazon Grimstad på kvalik, og fem poeng ned til Medkila på direkte nedrykksplass. Tre kamper gjenstår.

Arna-Bjørnar – Stabæk 1-0 (1-0)

Toppserien kvinner, Arna Idrettspark

Tilskuere: 358

Dommer: Marte Sørum, Molde FK.

Gult kort: Ine Wedaa, Karoline Haugland, Arna-Bjørnar.

Mål: 1-0 Amalie Eikeland (15.).

Arna-Bjørnar (4-4-2): Megan Kinneman – Cecilie Kvamme, Caroline Walde, Ingrid Stenevik, Sigrid Heien Hansen (Åsne Takle Eide fra 85.) – Karoline Haugland (Emilie Nautnes fra 93.), Maria Brochmann, Vilde Bøe Risa, Ine Wedaa – Amalie Eikeland, Lauren Bohaboy (Sarah Jackson fra 92.).

Klepp – Sandviken 1-2 (1-2)

Tilskuere: 186. Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelaget.

Gult kort: Tuva Hansen, Kristin Jondal Risnes, Klepp.

Mål: 0-1 Ingrid Marie Spord (str. 16.), 0-2 Stine Hovland (21.), 1-2 Hege Hansen (29.).

Sandviken: Ashley Thompson — Helene Gloppen, Stine Andreassen, Stine Hovland, Alma Botten (Isabelle Gjerde fra 64.) - Andrea Thun, Ingrid Spord, Karoline Bakke, Sunniva Lillestøl - Elida Knudsen (Sara Eriksen fra 63.), Madeleine Giske

Publisert: