Lavere grunnlønn og nytt bonussystem i Ulf

Nå innfører også Sandnes Ulf en bonusordning som gjør at spillerne må vinne kamper og prestere for å få høyere lønn.

- Spillerne skal leve og føle seg trygge, men lønnen må knyttes til det å bidra, sier daglig leder Tom Rune Espedal om Sandnes Ulfs nye lønnspolitikk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sandnes (aftenbladet): — Vi må erkjenne at vi driver med konkurranse og en prestasjonsrettet idrett. Det må ligge sult og vilje i bunn. Samtidig skal det være balanserte ordninger hvor spillerne ikke skal bli stresset, forklarer daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, overfor Aftenbladet.

De økonomiske tidene innen fotballen sørger for at flere og flere klubber tar grep når nye kontrakter skal signeres. Klubber som Viking og Brann har innført lønnstak på nivåer som ligger godt under det flere spillere har tjent de siste årene.

Fastlønn tidligere

Situasjonen i Sandnes Ulf er kjent. Etter nedrykket fra eliteserien i 2014 måtte det kuttes rundt 20 prosent på lønnsbudsjettet for spillerne. Ettersom de ikke klarte å rykke opp igjen denne sesongen, venter nye kutt. Totalt har klubben mellom 7 og 8 millioner kroner disponibelt til spillerlønninger kommende sesong.

Fortsatt er det et rimelig høyt tall sammenliknet med konkurrentene i 1. divisjon.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er det bare Sandefjord og Fredrikstad som ligger på samme nivå.

Tidligere har Sandnes Ulf-spillerne hatt fast månedslønn. De har også hatt en felles bonusordning hvor spillerne deler en pott dersom klubben oppnår målet sitt. Bonusene har vært knyttet opp til om laget for eksempel beholder plassen i eliteserien eller rykker opp fra 1. divisjon.

Les også

Sandnes Ulf vil ha Brann-spiller

Prestasjoner skal belønnes

Framover skal den månedlige grunnlønnen ned. Etablerte spillere vil få bonuser dersom laget vinner kamper og tar tre poeng. Enkelt og greit. For de yngste spillerne kan bonusavtalen være knyttet til om de spiller kamper for A-laget.

— Dette handler både om å tilpasse seg den nye hverdagen og om hvordan vi ønsker å framstå. Prestasjoner skal belønnes. Dette blir mer og mer vanlig i norsk fotball, sier Espedal.

- Har Sandnes Ulf-spillerne hatt det for trygt og komfortabelt i de tidligere avtalene?

— Nei, vi har ikke hatt de høyeste lønningene. Spillerne skal leve og føle seg trygge, men lønnen må knyttes til det å bidra, svarer den daglige lederen.

- Hvordan har den nye lønnspoltikken blitt mottatt?

— Dette gjelder nye kontrakter og avtaler som skal reforhandles. Vi har ikke kommet i mål med de som reforhandler. Men for oss er det viktig å sende ut dette signalet. Budsjettet må stå i stil med resultatene, understreker Espedal.

Ydmyke etter 7. plass

Han påpeker at spillerne visste det ville bli konsekvenser av at laget ikke maktet å rykke opp denne sesongen. Derfor kallers Espedal den nye ordningen som en "naturlig og nødvendig omstilling". Han er klar på at de likevel kan få mye ut av midlene de disponerer.

— Vi må være litt ydmyke etter å ha blitt nummer sju i 1. divisjon, men målet vårt neste sesong er å kjempe om opprykk, understreker han.

Publisert: