Stöckl ønsket med til 2018, men er i tvil

Alexander Stöckl takket nei til Østerrike i vinter. Nå er østerrikeren i tvil om han takker ja til å bli med Norge fram til OL i Pyeongchang.

ØNSKET VIDERE: Alexander Stöckl.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— En ny kontrakt er ikke avklart, men Skiforbundet ønsker at jeg skal fortsette til 2018, sier Stöckl til NTB.

Men:

— Jeg må tenke litt på det, fortsetter landslagstreneren.

Østerrikeren har løftet Anders Bardal inn i den desiderte verdenstoppen, men har hatt utfordringer med å få fram et stabilt, godt nok lag. Stöckl har allerede tatt grep på treningsbiten.

Nå blir det mer teknisk trening enn tidligere. Etter ti sesonger måtte Alexander Pointner tre til side som østerriksk landslagssjef i april. Stöckl var sterkt ønsket, blant annet av Østerrikes storhopper Gregor Schlierenzauer, men takket nei da han fikk henvendelsen fra sportsdirektør Hans Pum.

Bryter ikke kontrakter

Hovedårsaken var at Stöckl, som har britisk mor, ønsket å fullføre kontrakten med Norge ut kommende sesong, hvor VM i Falun er det store høydepunktet.

— Det er positivt om vi finner en avtale som passer begge sider, sier Stöckl om de pågående samtalene med Norges Skiforbund.

Stöckl er ikke en som bryter kontrakter. Han går heller ikke etter de store pengene. Da kunne han lett hoppet på tilbud fra Russland og andre nasjoner som gjerne betaler godt, men uten at treneren får det siste ordet.

At han en gang i framtiden overtar Østerrike, ligger i kortene. Stöckl har bygget seg opp et solid navn i hjemlandet. I tillegg til Schlierenzauer har han også vært tett på hoppukevinner Thomas Diethart.

Snart på plast

Tidligere verdensmester Heinz Kuttin fikk jobben som Pointner-erstatter da verken Stöckl eller Tyskland-trener Werner Schuster lot seg friste av Pum. Norges Skiforbund ønsker en avklaring rundt Stöckl før vintersesongen. Det kan være lurt. Feiler Kuttin, kan det østerrikske skiforbundet komme på banen igjen neste år.

Det som virkelig taler for en forlengelse, i tillegg til at Stöckl er sterkt ønsket, er at hans samboer har fått jobb i Norge, at de har fått redusert reisebelastningen etter at de fikk bopel mer sentralt i Oslo og, ikke minst, at østerrikeren har en sult og drive til å rette opp inntrykket etter en middels OL-sesong.

Anders Bardals OL-bronse og sølv i skiflygings-VM var de store oppturene vinter. Nå er landslaget i gang igjen etter en kort pause.

— Vi er i gang. Jeg gleder meg til første samling på plast med hele landslaget i Stams 1. juni, sier Stöckl. (©NTB)

Publisert
  1. Hopp
BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe. – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Stine er redd hun må slutte i yrket som følge av høye strømpriser

  2. E16 fremdeles stengt. Ny vurdering i kveld.

  3. Sjefen holdt planene hemmelig i et halvt år. Så sa han opp 80 kollegaer.

  4. Trapper opp streiken ved flere skoler

  5. – Spesiell situasjon når en ansatt får en slik trussel

  6. – Havner du i de kraftigste bygene, blir det som å ta seg en dusj